Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Якість пального: що показала експертиза щодо якості бензину А-95 на заправках Івано-Франківська

Тема пального в нашому місті буде актуальна, доки на дорогах будуть їздити автомобілі. І, звісно, всіх автомобілістів цікавить, чим же ми заправляємо свої авто. Зважаючи на ваші прохання, а ще з власної цікавості Інформатор вирішив прицільно перевірити якість пального та його походження на АЗС в Івано-Франківську. 

Повідомляє Інформатор.

У цьому матеріалі – висновки із заправок WOG, ОККО, VT Petroleum та ІТ плюс.

Раніше ми відвідали перші дві заправки зі списку на предмет перевірки документів. Про це ви можете ознайомитись в матеріалах Якість пального: перевіряємо АЗС “ОККО” в Івано-Франківську та Якість пального: перевіряємо АЗС “WOG” в Івано-Франківську.

Наступним етапом стала перевірка якості пального безпосередньо через лабораторний аналіз.

До теми: Якість пального: від чого вона залежить, і до чого тут октанове число?

Тож ми навідались на 9 заправок Франківська і ділимось з вами результатами 4-х АЗС, в наступній публікації їх буде також 4.

І хоч взірців було 9, на жаль, на останній заправці зі списку нам не дали чек, посилаючись на непрацюючий апарат, тож її ми перевіримо знову тоді, коли апарат запрацює.

Представляємо вашій увазі чек на придбання бензину А-95 на заправці WOG. Лабораторний аналіз показав, що на цій заправці бензин якісний і відповідає нормам:

На заправці “ОККО” ми отримали такі результати:

Тут також пальне відповідає всім стандартам, отже заправлятись ним – безпечно.

Наступною заправкою стала VT Petroleum. Ось її результати:

Як бачите, тут пальне якісне, можна спокійно заправляти в свої автівки і не боятись поломок та несподіванок.

А остання у сьогоднішньому списку АЗС “IT плюс”:

Як бачимо, ця заправка не пройшла експертизу. Показники октанового числа в цій бензині менші на 15 позицій, при нормі 95, тут всього 80. Тобто ні ДСТУ, ні показникам класу ЄВРО 5 це пальне не відповідає.

Хочемо наголосити, що взірці з усіх автозаправних станцій бралися однаково, в однакову тару й анонімно, оскільки стандарт передбачає попередження заправки про відбір проби (що могло напряму вплинути на результат) і запрошення до цього процесу представника правоохоронних органів.

Як це було – дивіться на відео. Результати з інших АЗС – очікуйте в наступній публікації і пишіть нам в соцмережах, які ще АЗС хотіли б перевірити.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору