Івано-Франківськ До сайту

В Івано-Франківську жінку ошукали на 25 тисяч гривень

Із заявою до правоохоронців Івано-Франківська минулої доби звернулась 24-річна мешканка Сум і повідомила, що її ошукали невідомі.

Про це повідомляє Інформатор із посиланням на поліцію Прикарпаття.

Жінка зазначила, що на місцевому автовокзалі до неї під’їхали двоє чоловіків і представились членами територіальної оборони.

Дізнавшись, що вона мала при собі іноземну валюту зловмисники заявили – нібито у зв’язку з воєнним станом її заборонено ввозити на територію України. Під вигаданим приводом сплатити штраф, вони виманили у жінки 3 600 польських злотих. Це майже 25 тисяч гривень.

Коли потерпіла зрозуміла, що її обдурили, звернулась за допомогою до поліції. За декілька годин правоохоронці встановили причетних до злочину. Ними виявилися місцеві мешканці 21 та 19 років.

Поліцейські провели обшуки за місцем проживання зловмисників, у ході яких було вилучено речові докази, а також гроші, видурені у постраждалої.

Слідчими територіального підрозділу розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України. За скоєне затриманим загрожує максимальне покарання до 3-х років позбавлення волі.

Важливо: якщо незнайомець вимагає у вас кошти –телефонуйте на лінію “102”.