Івано-Франківськ До сайту

Франківка продає листівки та книгу для допомоги українським військовим

Іванофранківка Наталія Дідух (Станіслава Гальба) продає листівки та книгу, щоб підтримати ЗСУ.

Інформатор розпитав деталі.

Франківська письменниця Наталія Дідух у співавторстві з письменником і композитором Юрієм Сабельніковим (Одеса) розробила серію патріотичних листівок з бойовими звірятами для підтримки військових. Одна листівка коштує 20 грн, тож 5 вартуватимуть 100 грн.

Станом на сьогодні зібрали уже 4100 грн. З них 2 тисячі передали волонтерам у село Драгомирчани – на машину для воїнів. Решту – до благодійного фонду “Франківський Опір”.

Як розповіла нам Наталія, серію бойових звірят створювали таким чином: вона малювала від руки, а Юрій доповнював на комп’ютері. Що буде зображено, вирішували разом.

“Думаємо, кожен має робити все, що може. Ми бачимо себе саме у сфері мистецтва, тому саме так і допомагаємо”, – зауважує письменниця.

Окрім листівок, митці разом випустили книгу “Мартина корчма”. Писати книгу удвох – справа не з легких, але разом їм було комфортно працювати.

“Це містична повість про карпатську відьму Марту. У книзі елементи жахів, магічного реалізму. Ми писали у повному симбіозі думок. Усі деталі обговорювали разом”, – каже авторка.

Повість також можна придбати (200 грн). Кошти також передадуть благодійникам.

Щодо купівлі пишіть Наталії у фейсбук.

Софія Сіренко