Івано-Франківськ До сайту

Чому ми любимо Франківськ. Привітання до Дня міста

Івано-Франківськ сьогодні, 7 травня, відзначає 360-річницю з дня отримання магдебурзького права. Відзначення цієї дати пройде без урочистостей.

Інформатор вітає Івано-Франківськ з цим днем і публікує враження про місто наших журналістів.

“У Івано-Франківську я всього декілька днів, але з першої зустрічі закохався у місто. Дуже затишно та гарно в центрі. Привітні люди, унікальні собори. Озеро стало для мене улюбленим місцем для прогулянок. Цікаво спостерігати за місцевим колоритом: на вулиці постійно звучить українська пісня, особливо в центрі.

Дітки бігають під фонтаном (подібного за будовою та унікальністю фонтану я ще не бачив). Якщо б мене попросили описати звуком Франківськ, то напевно б це були легкі удари церковних дзвонів зі сміхом дітей, лагідним подувом вітру та “Червоною рутою” від вуличних музикантів”, – розповідає Артем Тригуб.

“Франківський тихий і спокійний. За що його і люблю. Бо як можна не любити місто, де живуть усі ті, кого ти любиш. Я народилася не тут, але місто стало мені рідним.

Франківськ, Франик – місто для негамірних тусовок і класних людей.

Місто, де купа людей всіх професій, і серед знайомих та друзів ти точно маєш стоматолога, столяра, тату-майстра і двох фотографів.

Місто, де ти вже відфоткався на всіх локаціях, але запросто знайдеш якусь нову.

Місто, де всі тобі поможуть. Бо любов”, – говорить Софія Сіренко.

“Я люблю Франківськ, бо його є за що любити. Я люблю його центр, люблю й околиці. Люблю його людей за щирість і творчість. Люблю вуличних музикантів, з якими місто звучить теплими вечорами. Люблю смачну каву. Може, й не таку, як у Львові, але зроблену з любов’ю по-франківськи.

Люблю місто за гумор його мешканців. Люблю за Службу Божу в коментарях мера під постами про повітряну тривогу. Люблю за його відомих особистостей. Люблю, що воно затишне і компактне, неначе створене для романтичних прогулянок. Люблю за атмосферу. За гостинність. За все люблю”, – каже Анастасія Стецькович.

Вітаємо Івано-Франківськ з Днем міста! Перемоги, мирного неба, процвітання. Попереду ще так багато всього!

Софія Сіренко

Артем Тригуб

Анастасія Стецькович