Івано-Франківськ До сайту

Шахраї ошукали чотирьох прикарпатців на десятки тисяч гривень

На Прикарпатті шахраї продовжують ошукувати мешканців. 

Повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу обласної поліції.

Учора, 6 травня, до поліції звернулися кілька ошуканих мешканців. Спершу – 49-річна місцева мешканка. Вона повідомила, що з її банківської карти невідомі зняли понад 32 тисячі гривень. Напередодні потерпіла намагалась долучитись до однієї із закритих груп у телеграм-каналі. Жінка отримала смс-сповіщення з кодом та повідомила його шахраю. Після цього всі акаунти в соціальних мережах були зламані, а з кредитних карток зникли гроші.

Також шахраї ошукали двох мешканок Косівщини. З їх рахунків невідомі зняли 13 та понад 28 тисяч гривень.

28-річний чоловік побачив оголошення про продаж автомобіля та зв’язався з продавцем. Той запевнив, що доставить машину в Коломию. Однак для цього потрібно надіслати завдаток. Потерпілий переказав 900 доларів США. Шахрай зник.

За всіма фактами слідчі розпочали та розслідують кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські Прикарпаття вкотре застерігають: будьте обачними в мережі. Не повідомляйте нікому свої персональні та банківські дані. Не заходьте на невідомі сайти та не переходьте за підозрілими посиланнями. Про будь-який факт чи спробі шахрайства повідомляйте поліцію.

Читайте також: Шахраї виманили в довірливого франківця 52 тис грн.