Івано-Франківськ До сайту

Не забудьте привітати своїх друзів – у них сьогодні Міжнародне свято

Сьогодні, 9 червня, у всьому світі відзначають День друзів. Редакція “Інформатора” вирішила розповісти про значення дружби в їхньому житті.

Пише Інформатор.

Започаткувати таке свято вирішили ще в 1935 році в Конгресі США.

ООН підтримало рішення тільки через 23 роки, але офіційну дату так і не затвердили. Попри це, в більшості країнах світу понині відзначають День друзів.

Своїми цінностями в дружбі діляться журналісти Інформатора.

Софія Сіренко:

Що таке дружба? Це питання мене загнало у ступор. Бо я, правду кажучи, ніколи не задумувалися, як то – дружити.

Думаю, це приймати людину, яка поруч, з її вадами та поглядами. Поділяти її «концепцію» на життя, мати спільні захоплення.

Як будувати дружні стосунки? Бути чесним.  У справжній дружбі ти щирий і справедливий. Можеш вислухати і розповісти. Тобі не шкода ділитися своїм часом. Врешті ви бережете один одного і вибачаєте.

Ці взаємини наповнюють тебе емоціями. А вони якраз і роблять нас живими. Тож живіть на повну.

Артем Тригуб:

Дружба… Напевно саме вона зараз є рятівним колом у цей час. Друзі – це ті люди, які підтримають, заспокоять або навпаки скажуть, що щось треба змінити або ти неправий. І це напевно найкраще, що є у справжній дружбі.

Більшість моїх друзів залишилися у Херсонській області. Ми намагаємося підтримувати зв’язок, як би не було складно це робити. Але, якщо ми зідзвонюємося, то говоримо годинами. І я відкладаю усі свої справи, аби насолодитися розмовою.

Завдяки моєму кращому другові, я в Карпатах. Живу в нього і отримую насолоду, коли бачу гори, ліси, унікальну природу Яремче. Ми стали майже рідними з ним. Вже навіть жартуючи називаємо одне на одного братами.

Двоє моїх друзів зараз на передовій, захищають країну. Я підтримую і пишаюся ними за їх вибір. З одним з них у мене пов’язані всі спогади у школі. З іншим ми створили музичний гурт і виступали у Херсоні та області. Я вірю в те, що з кожним з них скоро побачуся.

Секрет у дружбі для мене простий: будь щирим з людиною і вона буде відверта з тобою.

Настя Стецькович:

Дружба для мене кожного року інша.

Раніше дружила з тими, хто обмінювався зі мною наклейками. Тоді з тими, з ким ходила на перервах у школі. Далі з людьми, з якими можна було попліткувати про щось зовсім незначне зараз, але про таке важливе на той час.

Тепер дружба для мене – це передусім почуття безпеки, яке відчуваю з близьким для мене людьми. Коли можеш не боятися бути осудженим, бо тебе і твій характер вивчили вздовж і поперек. Коли завжди можеш попросити про допомогу і знаєш, що на неї відгукнуться. Коли гуляєте вже не так часто як раніше, бо в кожного робота, навчання, хобі, але при зустрічі надолужуєте кожну хвилину без спілкування разом.

Дружба – це коли ти справжній. Перед другом, а головне – перед собою.

Вадим Оксенчук:

Для мене дружба – це щось інтимне. Це коли в серці щось щемить, коли твоїй близькій людині погано.

Це підтримка, любов, щирість та турбота. Це щось космічне.

Саме такі якості я знайшов у редакції. За цей місяць поки я тут працюю знайшов щирих друзів)

Тож не забудьте привітати своїх друзів сьогодні і цінуйте близьких вам людей щодня!