Сезон полуниці та вишень скоро закінчується, тому поспішайте придбати цю смакоту, аби насолодитися втричі. Наїстися, напитися та врятуватися від спеки.
Рецептом ділиться Інформатор.
Домашній лимонад: рецепт з вишнями
Вишня — досить кисла ягода. Тому в вишневий лимонад потрібно додавати менше лимонного соку, ніж в інші рецепти.
Інгредієнти:
- 1,5 літра води;
- 1/2 лимона;
- 300 г вишень;
- листя свіжої м’яти;
- 80 г цукру-піску;
- 25 г очищеного кореня імбиру.
Приготування:
1. У каструльку висипте вишні й цукор. Додайте 500 мл води. Поставте на вогонь і прокип’ятіть сироп 7-10 хвилин.
2. У гарячий сироп покладіть листя м’яти. Додайте сік половинки лимона. Імбир наріжте кружальцями й теж відправте в сироп. Дайте настоятися.
3. Процідіть сироп в глечик. Долийте воду або газовану воду, розбавляючи за смаком. Охолодіть.
Рецепт лимонаду з полуницею
Полуниця і базилік дає дуже вдале поєднання смаку в напої. Якщо ви будете використовувати в рецепті фіолетовий базилік, колір лимонаду вийде більш насиченим.
Інгредієнти:
- 1,2 літра води;
- 600 г ягід полуниці;
- пучок свіжого базиліку;
- 140 г цукру-піску;
- кубики льоду.
Приготування:
1. З цукру і 200 мл води зваріть цукровий сироп.
2. Базилік розімніть в ступці, щоб листя трохи пустили сік. Додайте в теплий, але не гарячий сироп (якщо він буде гарячим — базилік віддасть гіркоту в лимонад). Залиште настоятися 2 години, а потім процідіть.
3. Полуницю збийте блендером в пюреподібну масу. Додайте базиліковий настій. Долийте до смаку холодну газовану воду.
Легкого приготування та смачного!