Сезон літа і свіжих овочів у розпалі, але не забуваймо готуватися до зими. Тож пропонуємо вам рецепт квашених огірків – таких, як у бабусі.
Створити смачнюще пропонує Інформатор.
Отож нам потрібні огірки, бажано городні. Їх помити, залити водою на 4-5 годин.
Приготувати розсіл: на 1 л води даємо дві столові з “чубчиком” ложки кухонної нейодованої (це важливо!) солі. На 3-літровий слоїк потрібно 1,5 літра води.
Далі слід прокип’ятити воду з сіллю і лавровим листком. На дно чисто вимитого слоїка покласти суцвіття кропу, 5-6 листочків вишні, листя і корінь хрону, можна пару листочків смородини, декілька горошин чорного перцю, зубчик часнику (1 головка).
Огірочки вкладаємо щільно. Заливаємо гарячим, а можна і холодним розсолом.
Через три дні вони вквасяться, і можна куштувати. Часнику і хрону можна дати більше – кому як подобається.
Смакуйте на здоров’я!
Читайте також: Рецепт вихідного дня. Смачнезний бісквіт.