За даними Головного управління статистики на Прикарпатті порівняно з червнем ціни на продукти зросли на 1,5%. Які ціни зараз на молочку, крупи, олію, алкоголь у Франківську?
Дізнався Інформатор.
Крупи. У маркетах Івано-Франківська гречка коштує 97, 60 грн (марка – “Вінницький млинар”), 112, 90 грн – марки “Аттуаль”, а гречка від “Розумного вибору” – 91, 90 грн.
Пшенична – 30, 80 грн, дешевша – “Хуторок” – по 19,90 грн, “Розумний вибір” – 11, 40 грн, “Аттуаль” дорожча – 40, 70 грн, кукурудзяна – 15, 70 грн та 20, 80 грн. Горох – 33, 60 грн (жовтий), та 43, 60 грн (зелений).
Рис вартує 59 – 65 грн (“Чемпіон”), 70, 30 грн (“Хатинка, круглий”), “Хатинка шліфований” – 54, 20 грн. Рис “S-Price” коштує 48, 70 грн за 800 г. Рис марки “Аттуаль” коштує 80, 90 грн. На рис “Такі справи” ціна коливається від 57, 50 до 59, 30 грн.
Макарони “Чумак спагеті” по 35, 30 грн, а метелики цієї ж марки – 37, 50 грн. “Розумний вибір ріжки” – 24, 50 грн, “Мушля” – 27, 60 грн, “Перо” – 26,90 грн. Спагеті “Ла Паста” вартують 34, 90 грн.
Масло “Канів екстра” коштує 52 грн за пачку, масло “Франківське” – 45, 30 грн. “Ферма екстра” – дорожче – по 72, 60 грн. А “Ферма бутербродне” вартує 59, 60 грн. Масло “Галичина” – 61, 30 грн.
До теми: Скільки коштує кошик на Спаса для франківців.
Олія “Олейна” коштує 66, 10 грн зі знижками, “Чумак” – 69, 40 грн.
Борошно “Богумила” вартує 49, 20 грн за 2 кг, “Пшеничне” – 45, 60 грн за 2 кг. За “Вінницький млинар” треба віддати 46, 10 грн.
Хліб “Іваськів Орільський” вартує 17, 60 грн, його вага 600 г. Хліб “Височанка мисливський різаний” – 31, 10 грн, “Рум’янець житній” – 32, 50 грн. “Просто добрий баварський” – 24,20 грн., хліб “Надзбруччя” – 24, 80 грн., “Надзбруччя фінський” – 24, 20 грн. Батон “Цар Хліб” вартує 18, 30 грн.
Овочі. Капусту ранню продають по 30 – 34 грн, огірок короткий коштує 32 – 33 грн, цибуля – 30 – 35 грн, буряк – 14 – 24 грн, капуста чарвонокачанна – 69 грн, цвітна – 54 грн, часник – 95 – 150 грн, баклажан – 60 – 75 грн, перець – 144 грн, помідори – 37 – 41 грн, кабачки – 22 грн, картопля – 12 грн, морква – 25 грн.
Переходимо до м’яса. Філе курки коштує 12, 99 грн за 100 г. Курячі шлунки вартують по 5, 49 грн за 100 г, четвертина по 6,99 грн, печінка куряча – 7, 49 грн.
Стегна яловичі – 26, 99 грн, ребра – 11, 99 грн, філе – 29, 99 грн. Гуляш з молодої яловичини – 24, 99 грн.
Філе індика – 17, 99 грн, стегно – 12, 99, гомілка – 8, 59 грн.
Вирізка зі свинини коштує 17, 49 грн, стейк – 16,99 грн, ошийок – 16, 99 грн, шийка – 14, 99 грн. Гуляш свинячий – 14, 99 грн., стейк з грудинки свинини – 13, 49 грн.
Риба. Хек без голови – 13, 90 грн, минтай: філе – 19 грн, тушка без голови – 15 грн. Хек марки “Водний світ” коштує 168, 90 грн, салака – 57, 90 грн. Мойва “Veladis” – 80, 90 грн, соте – 207, 30 грн.
Яйця коштують 31, 70 10 штук. Більші – по 42,20 грн. У “АТБ” яйця можна придбати дешевше – по 30, 90 грн за 10 штук.
Молочка. Ціна на молоко “Простоквашино” коливається від 33, 25 (зі знижкою) і до 36, 70 грн. за пляшку. “Молокія” вартує 23 – 29 грн. В “АТБ” – 30, 90 грн і 31,90 грн. Молоко “Галичанське” – 33, 10 грн.
М’який сир “Галичина” – 72, 10 грн, “Простоквашино” – 63 – 67 грн, “Молокія” – 60 – 63 грн., “Своя лінія” – 38, 90 грн і 43, 60 грн.
Сметана Івано-Франківського молокозаводу – 31, 70 грн., більша – 64, 10 грн., “Простоквашино” – 37, 90 грн, “Галичина” – 38 – 46 грн., “Молокія” вартує 30, 90 грн та 35, 10 грн
Вино “Віла крім” коштує 81 – 90 грн, ігристе – 126, 60 грн. Вино марки “Ionos” – 207, 90 грн.
Коньяк “Шустоф” вартує 128,10 грн. Горілка “Хортиця класична” – 99,90 грн.
Згідно з даними Головного управління статистики на 7,6% подорожчали яйця, на 8,5% – продукти переробки зернових. На 4,1–1,4% зросли ціни на свинину, рис, рибу, масло, кисломолочну продукцію, макаронні вироби, соняшникову олію та овочі. А от ціни на фрукти, яловичину, сметану та молоко знизилися. Алкогольні напої подорожчали на 0,2%.
Софія Сіренко