Івано-Франківськ До сайту

До кінця жовтня зачиняють “Синевир”. Причина — шлюбний період в оленів

Щороку з середини вересня до кінця жовтня у лісах Національного природного парку “Синевир” в оленів розпочинається шлюбний період. На цей час оголошують місяць спокою і тиші.

Пише Інформатор з посиланням на пресслужбу Національного парку.

У цей час можна почути шлюбний рев благородного оленя, схожий за звучанням на звук труби. Його видають тварини в період парування.

Ці місяці важливі для збільшення популяції оленів, тож на всіх дорогах та заїздах до лісових урочищ парку “Синевир” буде зачинено шлагбауми на замок. При цьому вхід до озера буде відкритим.

Також, щоб уникнути можливих порушень і забезпечити оленів від браконьєрів і хижаків, створено оперативну групу реагування. Інспектори можуть перевіряти у громадян і службових осіб посвідчення на право перебування в лісі, проводити огляд речей і продукції, яку відвідувачі взяли з лісу.

Тимчасово буде заборонено відвідування урочищ сторонніми особами, проїзд автотранспорту та ведення будь-якої лісогосподарської діяльності. У цей період олені потребують особливої охорони, адже стають більш вразливими і можуть зазнати негативного впливу з боку людини та її діяльності.

Читайте також: У сусідній області горіло гніздо лелек

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com