У зв’язку з підвищенням цін на яйця, випічка та інша продукція з їхнім використанням також зростає у вартості. Якщо раніше десяток яєць можна було придбати за 30-35 грн, то зараз цінник коливається в межах 60-70 грн і більше. Тож пропонуємо вам рецепт сирного солоного печива без додавання яєць від українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка.
Пише Інформатор.
Щоб приготувати 4 порції печива, вам знадобиться 25 хвилин вільного часу, дрібка бажання та інгредієнти:
- 150 г пшеничного борошна
- 60-70 г вершкового масла 82,5%
- пів ч. л. солі
- пів ч. л. розпушувача
- 1 ч. л. соняшникової олії (для змащення рук)
Спосіб приготування:
-
- Розігріти духовку до 180 градусів. Дістати вершкове масло з холодильника та почекати, поки воно не стане кімнатної температури.
- У невелику миску викласти 60 г м’якого вершкового масла 82,5%, додати 150 г пшеничного борошна, пів ч. л. солі, пів ч. л. розпушувача та перемішати.
- Додати 250 г кисломолочного сиру 9% та добре перемішати до отримання однорідної маси.
- Змастити руки соняшниковою олією та сформувати форму печиво. Можна експериментувати з фігурами. Основне, щоб печиво не було надто малим, бо після запікання воно стане твердим і сухим.
- Тоді треба викласти печиво на деко з пергаментом і випікати його 15-20 хвилин за температури 180 градусів, поки воно не стане золотавого кольору.
Це все, смачного! Якщо зготуєте сирне печиво, діліться своїм результатом в коментарях під цією публікацією в нашому фейсбуці.
Читайте до теми: Вже по 100 гривень: ціна на курячі яйця в Івано-Франківську
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com