Івано-Франківськ До сайту

На Франківщині через знущання загинув собака. Поліція відкрила провадження

На Прикарпатті учора, 18 жовтня, жорстоко повелися з собакою. Нещасна тварина померла. Поліція відкрила кримінальне провадження.

Повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу обласної поліції.

Про випадок поліції повідомили близько 19 год. На місце виїхали правоохоронці. На подвір’ї одноповерхового будинку вони побачили 34-річну жінку та собаку. Тварину доставили у ветеринарну клініку з численними травмами. На жаль, собаку врятувати не вдалося.

До лікарні госпіталізували і жінку. Медики її оглянули та відпустили. Вона не змогла пояснити, хто таке вчинив з собакою, була нетвереза. У неї в крові було 3,6 проміле алкоголю.

За фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за частиною 1 статті 299 (жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України. Такі дії караються обмеженням волі на строк від одного до трьох років або позбавленням волі на строк від двох до трьох років з конфіскацією тварини. Слідчі з’ясовують обставини події, а також хто таке вчинив.

Зі слів франківської волонтерки Людмили Рой, собаку вдарив сокирою чоловік. Ось тут її пост. Обережно, фото не для чутливих.

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com