Вечір. Івано-Франківськ. Холодні руки та запах апельсину з нотками кориці. Такі асоціації виникають, коли в нашому місті починається холодний сезон, і продавці в ятках починають готувати ароматний глінтвейн.
Пише Інформатор.
Цей зігрівальний напій створює особливий настрій, який іноді хочеться повторити вдома. Приготувати глінтвейн власноруч за 10 хвилин пропонує український шеф-кухар Євген Клопотенко.
Відповідно до рецепту, з усіх інгредієнтів вийде 4 порції, тож можете запросити на частування своїх друзів.
Інгредієнти:
- 1 яблуко
- 3 зірочки бодяну
- 2 палички кориці
- 2 коробочки кардамону
- 2 гвоздики
- 50-70 г меду
Спосіб приготування:
- Апельсин та яблуко розріжте на 4 частини. Тоді перекладіть в каструлю, в якій будете готувати глінтвейн.
- Влийте в неї 1,5 яблучного сидру та додайте прянощі: 3 зірочки бодяну, 2 палочки кориці, 2 коробочки кардамону та 2 гвоздики. Ставте на маленький вогонь та доведіть до температури 70-80 градусів. Якщо у вас немає градусника, орієнтуйтеся на появу пари над поверхнею. Не бажано, щоб напій закипів, бо тоді із нього випарується частину алкоголю. Але якщо у вас така мета, то трішки прокип’ятіть.
- Після цього зніміть з плити, додайте 50-70 г меду, перемішайте, накрийте кришкою та залиште на 10 хвилин настоюватися. Потім розлийте у келихи.
Для особливої атмосфери радимо запалити свічки та ввімкнути улюблену музику. Бажаємо вам гарного вечора неділі!
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com