У разі вимкнення електроенергії, ризик псування харчових продуктів стає більшим. А коли вимкнення стаються декілька разів на день, краще дотримуватися певних порад, щоб їжа швидко не зіпсувалася.
Пише Інформатор з посиланням на ГУ “Держпродспоживслужби”.
- Варто подбати про безпечну температуру в холодильнику та морозильній камері. У холодильнику має бути температура 4°С або нижче, а в морозильній камері – нижче 0°С.
- Завчасно підготуватися до надзвичайної ситуації. Треба заморозити контейнери з водою, щоб потім, за їхньою допомогою, охолоджувати їжу. За можливості придбати сухий або блоковий лід.
- Після вимкнення електроенергії, дверцята холодильника та морозильної камери краще тримати зачиненими. Тоді продукти залишаються безпечними до вживання в холодильнику протягом 4 годин, 48 годин у повній морозилці, 24 годин – у напівпорожній морозилці. Якщо електроенергії немає більше, ніж 4 години, в холодильник варто помістити лід.
- Перевіряти температуру продуктів за допомогою термометра.
Пам’ятайте, якщо ви маєте сумніви щодо безпечності їжі до вживання, до прикладу, насторожує запах, колір чи смак, краще викинути її. Особливо це стосується харчових продуктів, які швидко псуються: м’ясо, риба, яйця, молочні продукти.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com