Івано-Франківськ До сайту

В Івано-Франківську відкрили дошку пам’яті командиру батальйону Олегу Куцину

Сьогодні, 23 листопада, на фасаді Центру патріотичного виховання молоді ім. Степана Бандери відкрили та посвятили анотаційну дошку, присвячену прикарпатському захиснику.

Пише Інформатор.

Герой народився 23 листопада 1965 року в Івано-Франківську. Жив і працював потім на Закарпатті. З початком війни на сході України Олег Куцин організував волонтерську спільноту, яка допомагала нашим захисникам. Влітку того ж року з побратимами створив і очолив добровольчу чоту “Карпатська Січ”.

Чота потім увійшла до складу ЗСУ. У той час Олег Куцин був поранений в селищі Піски. Після початку повномасштабного вторгнення “Карпатську Січ” було відновлено та реорганізовано в 49 окремий стрілеций батальйон Сухопутних війську ЗСУ “Карпатська Січ”.

Молодший лейтенант Олег Куцин став командиром батальйону.

Побратим Олег Тягнибок сказав про Героя:
“Олег Куцин, день народження, якого ми сьогодні святкуємо, був великим українцем. Це та людина, яка мала відповідне виховання, завдячуючи батькам. Він був новітнім шістдесятником, брав участь у революціях. На превеликий жаль, Олег Куцин на початку літа загинув на Ізюмському напрямі тоді ще не звільненої Харківської області під час бою з окупантами. Разом з ним загинули ще декілька офіцерів “Карпатської Січі”.

Загинув Герой 19 червня. Вічна пам’ять українському захиснику.

Читайте також: На війні загинув розвідник і відомий пасічник з Івано-Франківська Андрій Павлюк

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com