Івано-Франківськ До сайту

Тепер лічильники перевірятимуть швидше. На Франківщині відкрили автоматизований метрологічний центр

В Івано-Франківській громаді запрацював автоматизований метрологічний центр — RGC-Metering Захід. У ньому будуть виготовляти нові лічильники.

Повідомляє Інформатор з посиланням на міського голову Руслана Марцінківа.

Центр вперше на заході України збудувала Регіональна газова компанія (РГК), яка зараз буде займатися виробництвом smart-лічильників.

Довідково: такі лічильники не мають механічних рухомих частин та виготовлені лише з електронних елементів. За їхньою допомогою можна у простий візуальній формі контролювати споживання усіх ресурсів та дозволяють зекономити.

Також у метрологічному центрі налагоджене виробництво турбінних та роторних лічильників газу. Окрім цього, там перевірятимуть побутові й промислові лічильники, що дозволить скоротити час повірки лічильників.

“Добре, що навіть в час війни вдається будувати інноваційні центри. Це свідчення того, що український бізнес не зупинився та надійно тримає газорозподільну систему в робочому стані. До того ж, відкриття центру – це нові робочі місця. Допомагаємо країні тримати економічний фронт!” — написав Руслан Марцінків.

Читайте також: Що робити, якщо вимкнуть газ в будинку

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com