Івано-Франківськ До сайту

Як у Франківській громаді святкуватимуть Миколая

В Івано-Франківській ТГ День Святого Миколая не відмінятимуть. Як пройде святкування, йшлося сьогодні на оперативній нараді і міського голови. 

Повідомляє Інформатор. 

Так, впродовж грудня у Франківську відбудуться зустрічі, майстер-класи, свята в закладах освіти. Для понад 120 дітей, батьки яких загинули на війні,  запланували розважальну програму – свято в “Надії” та розваги в “Чубі Бумі”.

У Франківську встановлюють особливу ялинку. Її відкриють 19 грудня о 16.00 год на Вічевому майдані.

Театр Марійки Підгірянки покаже кілька вистав, які присвячені різдвяно-новорічним святам.

“315 дітей в нас перебувають на обліку, вони отримують подарунки. 15 грудня в кінотеатрі «Люм’єр» для 13 дітей-сиріт і 27, які опинились у складних життєвих обставинах, буде свято. Вони отримають термогорнятка. «Іде Святий Миколай» – захід для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, які в 23-му році досягнуть повноліття. Ці діти отримують павер-банки. «Ой хто-хто Миколая любить?» – це свято відбудеться для 100 дітей з Херсонської області, спільно з власниками закладу «Паляниця», «Кухня Галичини» ми будемо допомагати їм у проведенні заходу 19 грудня о 10 годині. «Дарунки Святого Миколая» – це для дітей, які мають статус постраждалих унаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, які перебувають в нас на обліку, отримають цукеркові подарунки”, – розповіла заступниця начальниці служби у справах дітей Ірина Дудчак.

16 грудня о 13 годині відбудеться свято в дитячій музичній школі. Того ж дня для дітей з притулку відбудеться Свято Миколая в Муніципальному будинку дозвілля. А 19 грудня Миколай чекатиме у приміщенні Народного дому учасників інклюзивної групи «Об’єднані любов’ю».

Святкові заходи в громаді

16 грудня об 11.00 Миколай прийде із ляльковою виставою «Казка про ведмедиків» у народний дім в селі Крихівці. О 16.00 він завітає у будинок культури у селі Драгомирчани.

18 грудня о 15.00 год. у народному домі Хриплина відбудеться свято «У Миколая в торбинці найкращі гостинці». У Радчі та Чукалівці пройдуть свята у церкві Покрови Божої матері та церкві Благовіщення Пресвятої Богородиці. Час – 17 год.

19 грудня об 11 год Миколай завітає у село Камінне, а о 14 год у Вовчинець та Тисменичани. Заходи відбудуться у місцевих будинках культури.

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com