Івано-Франківськ До сайту

До уваги водіїв: ситуація на дорогах погіршується. Як їздити у снігопад

Сьогодні, 20 січня, впродовж усього дня буде йти сніг. Через це на дорогах може утворюватися ожеледиця, що ускладнює дорожній рух.

Пише Інформатор.

Закликаємо водіїв бути обережними та дотримуватися ПДР. Щоб у снігопад не виникало аварійних ситуацій, треба:

Через те, що в снігопад гальмівний шлях довший, радимо для вас навіть збільшити дистанцію між іншими транспортними засобами. Це допоможе уникнути сутичок і зіткнень.

Під снігом може бути льодова кірка, тому навіть якщо ви впевнені в можливостях вашого авто, краще бути обережними.

Якщо різко “загазувати”, можна зірватися з дороги. Тому педаль газу потрібно натискати плавно, аналогічно до гальма. Якщо авто (передній привід) занесло, спробуйте його стабілізувати також за допомогою педалі газу.

Зайвий раз на повороті краще не газувати, бо авто може занести на зустрічну смугу. Треба повертати на “рівному” газі. Перед самим поворотом швидкість варто трохи зменшити, а при виході з нього вже можна трохи добавити.

Якщо ви все ж залишили вашу машину і її замело, виїжджайте. рухаючись по інерції. “Розгойдуйте” авто вперед та назад, щоб виїхати з нагромадженого снігу. Можна спробувати попрацювати з кермом у лівий і правий боки.

На дорогу в снігопад розраховуйте більше часу, ніж вам потрібно зазвичай. Також не забувайте вмикати денні ходові вогні або фари ближнього світла. Можна використовувати й протитуманні фари, але так, щоб не засліплювати водіїв на зустрічній смузі. Адже це також може призвести до аварійної ситуації.

Неухильно дотримуйтеся правил дорожнього руху та поважайте всіх його учасників!

Фото: ще не очищена ділянка дороги на трасі Отинія – Івано-Франківськ

А тут вже розпочала роботу техніка.

Читайте також: Прикарпаття зі снігом: на гірських перевалах борються з ожеледицею

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com