Івано-Франківськ До сайту

На Прикарпатті знову знеструмлення — енергетики назвали причину

Унаслідок сильного вітру, на ранок 21 лютого зафіксовані аварійні вимкнення електроенергії на 125 підстанціях області.

Повідомляє Інформатор з посиланням на “Прикарпаттяобленерго”.

Найбільше від вітру постраждали Богородчанщина, Верховинщина, Косівщина та Рожнятівщина. На Прикарпатті також фіксуються поодинокі вимкнення в мережах 0,4 кВт.

На місцях аварій вже працюють бригади обленерго, щоб якнайшвидше відновити електропостачання. Енергетики зазначають, що за а сприятливих погодних умов електропостачання буде відновлене до кінця дня. Однак вітер може й надалі створювати аварійні ситуації.

“Просимо з розумінням поставитись до вимкнень, спричинених негодою, та не перенавантажувати телефонні лінії кол-центру компанії. Просимо мешканців та представників бізнесу Прикарпаття телефонувати на кол-центр компанії виключно через виявлення обірваних проводів та інших небезпечних ситуацій в мережах. Це допоможе вберегти життя людей та тварин”, – просять енергетики.

Якщо ви помітили обірваний провід, не наближайтесь до нього ближче, ніж на 8 метрів та за можливості обгородіть ділянку навколо місця аварії в радіусі 8-10 метрів, щоб попередити інших. Не намагайтесь усунути поломку самостійно – дочекайтесь приїзду фахівців.

Читайте також: Обережно, вітер до 30 м/с: прогноз погоди на 21 лютого

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com