Усім звичний печінковий пиріг люблять коштувати за столом, проте інколи хочеться урізноманітнити страву та зробити її ще кращою. Ці оладки стануть чудовим доповненням на вашому святковому й буденному столі.
Тож готуємо смачно разом з Інформатором.
Починаємо з підготовки усіх інгредієнтів:
– Печінка ( будь-яка, однак ми обрали свинячу) 400 г;
– Яйця 2 шт;
– Борошно 5 ст. л;
– Сметана 2 ст. л.;
– Сіль, перець за смаком
– Олія для обсмажування.
Для начинки:
– 1 велика цибулина;
– 1 морква;
– 3 зубчика часника;
– Майонез (або сметана);
– Кріп, петрушка;
– Можна грибів додати, за бажанням;
– 1 варене яйце ( для прикрашання).
Готуємо. Сиру печінку промиваємо, очищуємо від плівки та перемелюємо у м’ясорубці або блендері. Перелийте її у велику миску, додайте яйця, сметану, борошно, сіль, перець. Добре все перемішайте. Змастіть сковорідку олією та ставте на середній вогонь. Столовою ложкою викладайте в підігріту пательню нашу суміш у вигляді невеликих оладок. Смажне приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку.
Після – готуємо начинку. Підсмажуємо нарізану цибулю та натерту моркву до золотистого кольору. Ще можна додати грибів для різноманіття. Та висипаємо в одну тарілку.
В іншій тарілці змішуємо майонез (або сметану) із натертим часником.
На велику тарілку викладаємо перший шар оладок і змащуємо їх начинкою з цибулі та моркви. Зверху викладаємо другий шар і змащуємо майонезом із часником. Посипаємо їх тертим вареним яєчком і зеленню.
Шарів можете робити і 3, і 4, залежить від товщини оладок, адже їх має бути зручно їсти.
Смачного. Готуйте разом з нами.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Валентина Вінковська