Івано-Франківськ До сайту

Печінкові оладки з начинкою | рецепт тижня

Усім звичний печінковий пиріг люблять коштувати за столом, проте інколи хочеться урізноманітнити страву та зробити її ще кращою. Ці оладки стануть чудовим доповненням на вашому святковому й буденному столі.

Тож готуємо смачно разом з Інформатором.

Починаємо з підготовки усіх інгредієнтів:

–        Печінка ( будь-яка, однак ми обрали свинячу) 400 г;

–        Яйця 2 шт;

–        Борошно 5 ст. л;

–        Сметана 2 ст. л.;

–        Сіль, перець за смаком

–        Олія для обсмажування.

Для начинки:

–         1 велика цибулина;

–        1 морква;

–        3 зубчика часника;

–        Майонез (або сметана);

–        Кріп, петрушка;

–        Можна грибів додати, за бажанням;

–        1 варене яйце ( для прикрашання).

Готуємо. Сиру печінку промиваємо, очищуємо від плівки та перемелюємо у м’ясорубці або блендері. Перелийте її у велику миску, додайте яйця, сметану, борошно, сіль, перець. Добре все перемішайте. Змастіть сковорідку олією та ставте на середній вогонь. Столовою ложкою викладайте в підігріту пательню нашу суміш у вигляді невеликих оладок. Смажне приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку.

Після – готуємо начинку. Підсмажуємо нарізану цибулю та натерту моркву до золотистого кольору. Ще можна додати грибів для різноманіття. Та висипаємо в одну тарілку.

В іншій тарілці змішуємо майонез (або сметану) із натертим часником.

На велику тарілку викладаємо перший шар оладок і змащуємо їх начинкою з цибулі та моркви. Зверху викладаємо другий шар і змащуємо майонезом із часником. Посипаємо їх тертим вареним яєчком і зеленню.

Шарів можете робити і 3, і 4, залежить від товщини оладок, адже їх має бути зручно їсти.

Смачного. Готуйте разом з нами.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Валентина Вінковська