Івано-Франківськ До сайту

9 березня стартує подача заявок на “Бюджет участі”

“Бюджет участі” – це програма, за допомогою якої франківці зможуть безпосередньо впливати на зміни в рідному місті та творити їх з допомогою міського фінансування.

Повідомляє Інформатор із посиланням на пресслужбу міського голови.

Ми є український тил і ми повинні сьогодні відчувати, що Івано-Франківськ, незважаючи ні на що, розвивається і тут можна впливати на розподіл грошей і коштів. На жаль, минулого року ми не змогли реалізувати бюджет участі, цього року ми відновлюємо. Пріоритети є ті, що є в розвитку місцевого самоврядування, тобто це освітні заклади, це в першу чергу, укриття, енергозбереження, а також питання благоустрою й інші проекти. Тому ці пріоритети, як і в програмі розвитку місцевого самоврядування, так і в бюджеті участі залишаються. Цього року хочемо, щоби люди активно брали участь“, – каже міський голова Руслан Марцінків.

На реалізацію проєктів виділили 25,5 млн гривень. Поділ оновлений: не буде великих і малих проектів, зате будуть освітні, благоустрій малих вулиць, зелені проєкти та окрема категорія – інший благоустрій.

Я би рекомендувала реєструватися всім на сайті, тому що на сайті є зручна подача, де можна зберегти чернетку, де можна трошки заповнити, потім дозаповнити. Крім того, на сайті цього року можна буде збирати підписи, і не обов’язково буде ходити з листочком, так як раніше було з формою для заповнення. Можна просто відкрити посилання на свій проект, і його зможуть підтримати з допомогою реєстрації. Загалом на бюджет участі цього року виділено 25 з половиною мільйонів гривень, з них 8 мільйонів на освіту, 12 млн – на дороги, 1,5 млн – на зелені проєкти, і майже 4 мільйони залишається на інші проєкти“, – розповідає координаторка програми “Бюджет участі” в Івано-Франківській ТГ Христина Гнатів.

Також заявки можна приносити у відділ звернень громадян Івано-Франківської міської ради. Голосування, як і процес подачі проєктів на участь, триватиме значно менше. Прийом заявок триватиме до кінця місяця, а скорочення термінів дасть більше часу для виконання проєкту. Цьогоріч планують завершити роботи переможців програми “Бюджет участі” минулих років.

Минулого року, 2022 бюджет участі був відмінений, але цього року все ж таки ми вважаємо за потрібне провести цю програму. Він стартує в березні місяці, ми зробимо найкоротші терміни голосування для того, щоби цього року зробити виконання цих проектів, ну і звісно, завершити ті декілька проектів, які лишилися з минулого року. Тому, будь ласка, закликаємо всю громаду взяти участь, франківці завжди активні, голосування ми зробимо онлайн, як і кілька років тому, будь ласка, зголошуйтесь і подавайте заявки“, – каже директорка Департаменту освіти й науки Вікторія Дротянко.

Зважаючи на те, що минулого року проєкт не було реалізовано, місто сподівається, що охочих взяти участь у програмі буде чимало. Багато роботи заплановано саме з озеленення Івано-Франківська – це ті проєкти, які мали би виконати ще минулого року. Голосування за кращі ідеї у програмі “Бюджет участі” відбуватимуться з 18 квітня до 2 травня.

Читайте також: У Франківську триває прийом заявок на міську премію імені Івана Франка

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com