Івано-Франківськ До сайту

СБУ заблокувала понад 20 телеграм каналів, які допомагали уникнути військової служби

Кіберспеціалісти СБУ знайшли та заблокували 26 каналів, які розповідали про місця роздачі повісток тощо. Вони повідомляли про це Івано-Франківській, Черкаській, Вінницькій, Чернівецькій, Київській, Львівській та Одеській областях.

Пише Інформатор, покликаючись на СБ в Івано-Франківській області.

Також в телеграм-каналах закликали ухилянтів ховатися від представників військкоматів. Там писали про місця, де зараз працюють співробітники військкоматів. Для цього використовували мережу агентів серед місцевих жителів.

“Через постійне «оновлення» інформації деструктивні канали швидко «нарощували» власну аудиторію, яка перевищила 400 тис. підписників. Після цього адміністратори вирішили зробити на цьому «бізнес» і запропонували свої платформи для розміщення комерційної реклами”, – написали у пресслужбі.

Слідчим вдалося встановити особи та розшукати усіх причетних до таких каналів. Серед них виявилися і двоє власників SMM-компанії, яка займається просуванням інтернет-ресурсів з використанням так званих ботоферм.

Також написали, що пів час обшуків у фігурантів виявили:

Наразі шести адміністраторам деструктивних Телеграм-каналів планується повідомлення про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань) з подальшим обранням міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

“Творцям каналів” загрожує до 10 років позбавлення волі.

Спецоперацію проводили за процесуального керівництва органів прокуратури в Івано-Франківській, Черкаській, Вінницькій та Чернівецькій областях.

Читайте також: 20-річний прикарпатець пограбував пенсіонерку – тепер потрапить за ґрати.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com