Івано-Франківськ До сайту

Франківськ висадить соняшник на 56 га, гречку – на 26 га

В Івано-Франківській громаді активно готуються до посівної кампанії. Так, підприємство “Франківськ агро” стало обробляти землю у селах. Площа посіву втричі більше.

Повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу міського голови.

Вперше висадять соняшник на 56 гектарах, гречку – на 26-ти гектарах, решту засадять соєю.

“Цього року у нас в планах висадити продукцію на площі 160 гектарів, а це майже втричі більше, ніж попереднього року. Це в першу чергу задяки тому, що нам вдалося завдяки тому, що аграрії розліснили земельні ділянки, частково дооформити користування за комунальним підприємством. І це є ті ж села: Тисменичани – більше 40-ка гектарів, у Радчі планують освоїти майже 80 гектарів, у Добровлянах – 10 гектарів і нове село Братківці – площа 10 гектарів”, – каже заступник міського голови, директор Департаменту комунальних ресурсів та сільського господарства Микола Вітенко.

У Радчі 27 гектарів засадять соєю. Минулого року тут вже проводили посівну, тому земля є вироблена та підготовлена. На інших полях вперше буде гречка та соняшник. Насіння, запевняє керівник “Франківськ АГРО”, абсолютно екологічне. Більше того, для безпечного врожаю гречки аграрії планують експеримент.

“Зараз ми дискуємо, підготовлюємо до попередньої культивації. Перед культивацією ми ще внесемо добрива селітри. І внесення ЗЗР в подальшому, по технології. Якщо говорити про сою, то однозначно вона без ГМО. Ми працюємо тільки з таким насінням. По екологічності ми також хочемо експеримент зробити засіяти тільки насіння, нічого не вносити. Не давати ЗЗР, подивитися, як себе проявить культура. Збільшити кількість насіння і виростити справді екологічний продукт”, – розповідає в.о. директора КП “Франківськ – АГРО” Дмитро Сергенюк.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com