Івано-Франківськ До сайту

Створення “Франківськ-сіті”, трамвайної колії та перехід на електричний транспорт: як планують розвивати Франківськ

Сьогодні, 11 квітня, відбулася дискусія щодо стратегії розвитку Івано-Франківська. Були запропоновані ідеї, як може виглядати наше місто в майбутньому.

Розповідає Інформатор.

Через те, що розпочалась повномасштабна війна і до Івано-Франківська переїхало як мінімум 18,5 тисяч жителів, громада зросла та змінилися її запити.

Міський голова Руслан Марцінків каже:

“Якщо раніше громада мала 292 кілометра доріг, то сьогодні вона має вже понад 800. Громада отримала зовсім інший простір. Тому для нас є багато викликів, аби зрозуміти, яким буде Івано-Франківськ в 2030 році. Тож сьогодні працюємо над стратегією, співпрацюємо з різними середовищами. Кінцевий документ, звісно важливий, але надзвичайно важливо врахувати бачення мешканців щодо розвитку Івано-Франківської громади”.

Відтак, сьогодні заступник очільника міста Михайло Смушак презентував ідеї та бачення щодо майбутнього Івано-Франківська та Івано-Франківської громади. Серед основного:

“Спочатку ми будуємо міста, а потім міста будують нас. Вони будуть впливати на наше життя, життя наших дітей і наступних поколінь”, — запевняє Михайло Смушак.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com