Івано-Франківськ До сайту

“Новий Заповіт” врятував життя прикарпатському військовому

“Новий заповіт” врятував життя 35-річного бійця тероборони Степана з Прикарпаття. Книгу йому подарував священник ще в школі. Вона захистила Степана від смерті під час вибуху, що стався за 10 метрів від нього.

Пише Інформатор із посиланням на Українську Правду.

Військовий перебував у Запорізькій області. 2 квітня після поранення його привезли до стабілізаційного пункту на межі Донецької та Запорізької областей.

Коли його привезли, він був у свідомості. Поранення виглядали дуже моторошно. Однак, коли медики відкрили перев’язку і зробили УЗД, то були шоковані. Уламка у животі не було“, – розповідає волонтерка стабілізаційного пункту для поранених Оксана Корчинська.

Виявилося, що уламок прошив “Новий заповіт” у поясній сумці бійця. Степан був без бронежилета, проте отримав лише рвані рани. Внутрішні органи черевної порожнини не зачепило.

За словами Оксани Корчинської, Степан – греко-католик. “Новий заповіт”, який врятував його життя, чоловік носив з собою 17 років, від 10 класу. Тоді до школи прийшов священник і подарував йому цю книгу.

Наразі боєць знаходиться у шпиталі в Києві, почувається добре. За словами Оксани Корчинської, його історією зацікавився Музей національної історії. Розсічений навпіл “Новий заповіт” хочуть забрати до музею, Степан не заперечує.

Читайте також: Як виготовляють іконостас на Прикарпатті | Майстерня Романа Півторака у Косові

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com