Івано-Франківськ До сайту

У Франківську появиться молодіжний центр – уже розпочали ремонти

В Івано-Франківську презентували приміщення, де вже цього року планують відкрити молодіжний центр.

Розповідає Інформатор.

Новий молодіжний центр буде на території стадіону “Рух”, наразі там розпочали ремонт, який планують завершити за 4-5 тижнів. Центр створять за співпраці департаменту молодіжної політики та спорту і Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), що надає фінансування.

Як зазначає директор департаменту Віталій Матешко, для молоді це значна і мрійлива подія, оскільки питання приміщення намагалися вирішити вже багато років.

Приміщення складається з двох частин. Перша буде віддана для потреб дитячого фонду, друга – для громадських і молодіжних організацій, які зможуть організовувати навчання, тренінги та інші події. Приміщення буде надаватися безкоштовно.

Після завершення ремонтних робіт, планують просити підтримку міської ради для закупівлі меблів та іншого необхідного обладнання.

Міський голова Руслан Марцінків каже, що приміщення повністю укомплектувати хотіли би до 1 вересня – тоді до міста на навчання почне з’їжджатися молодь.

До рішення відкрити молодіжний центр йшли доволі довго, про це зазначає і волонтерка департаменту молодіжної політики та спорту Христина Мартинюк:

“Молодіжний центр планувався більше двох років. Думали, де знайти приміщення, яким чином проводили ремонтні роботи. Особисто я волонтерю вже понад рік і весь час працюємо над тим, щоб все було, так як зараз. Бо ще раніше це приміщення було повністю “голим”, з дирами, цеглою, брудною підлогою”.

До слова, Івано-Франківськ був чи не єдиним обласним центром, що не мав приміщення для потреб молоді.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com