Івано-Франківськ До сайту

Переможцям проєкту “Бюджет участі” вручили сертифікати

Сьогодні, 22 травня, переможці “Бюджету участі” отримали сертифікати. Невдовзі розпочнеться реалізація проєктів.

Повідомляє Інформатор із посиланням на пресслужбу міського голови.

Цьогоріч проєкти подавали у 4 категоріях:

За результатами конкурсу реалізують стали 38 ініціатив. 5 з них – ремонти малих вулиць, 4 – “Зелені проєкти”. Решта переможців – освітні проєкти.

Бюджету участі в Івано-Франківській громаді стартував в 2016 році. Ми були одні з перших в Україні, хто впроваджував цей проект, сума тоді складала 50 тисяч гривень. У нас було мало проектів, але ми почали і задали темп майже всій Україні. І досі до нас телефонують і запитують, як ми впроваджуємо Бюджет участі під час війни, як ми його впроваджували під час пандемії. Наразі суми доходять до мільйонів і беруть участь у голосуванні 35-40 тисяч людей. Зараз “Бюджет участі” набрав свої масштаби і продовжує втілювати ідеї в життя“, – каже  заступниця міського голови, директорка Департаменту освіти та науки Вікторія Дротянко.

Насправді, ми не розраховували на велику активність ні в голосах, ні в подачі. І насправді в подачі було трохи менше людей, ніж зазвичай, але не критично менше. Щодо голосування – то це перевершило всі мої очікування. Бо проголосувало майже стільки, скільки і у мирний час. Нам багато закидали в мережах, що це не на часі, що є глобальніші потреби, що у нас війна в країні. Так, війна в країні є, але ми тилове місто, і вважаю, що можуть відбуватися такі програми. Бо ми живемо в цьому місті, в людей є свої запити і потреби“, – додає координаторка проєкту Христина Гнатів.

Нова номінація – озеленення. “Наш будинок дуже маленький – 35 квартир, тому зібрати голоси було майже нереально, але я ризикнула і подала на озеленення прибудинкової території на Заклинських, 13. Ми зібрали голоси і увійшли в трійку. Будемо садити кущі, дерева, щоб територія була окрасою міста, бо ми знаходимось в центрі міста і також це важливо для екології. Ми і наші діти дихаємо цим повітрям. Подали проект на суму майже 200 тисяч гривень. Надіємось, що вдасться швидко його реалізувати“, каже Алла Тутка, голова ОСББ “Сучасне життя”.

Нагадаємо, що один з проєктів – ремонт вулиці Нової. Його зняли з конкурсу, адже місто профінансує проєкт на пам’ять про його автора, загиблого Героя Віталія Мерінова. Повний перелік ви можете переглянути тут.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com