Івано-Франківськ До сайту

На війні загинув прикарпатець Андрій Бать, який був нагороджений “Золотим хрестом”

Учора, 11 травня, загинув військовослужбовець Андрій Бать з села Верхня Липиця Рогатинської міської територіальної громади.

Повідомляє Інформатор з посиланням на сторінку Рогатинської МТГ.

Андрій Бать народився 28 травня 1993 року. У 2009 році закінчив Верхньолипицьку ЗОШ І-ІІІ ст. і вступив у фаховий коледж електронних приладів Івано-Франківського технічного університету нафти і газу на спеціальність “Комп‘ютеризовані технології”.

У 2012-2013 роках пройшов підготовку в армії, а далі пішов на поліцейську службу. З вересня 2013-го виконував обов’язки інспектора патрульної служби. У 2013 році одружився, потім у чоловіка народилася донька, але в 2015 Андрій Бать пішов на війну.

У 2022-му чоловік був за кордоном, але з початку повномасштабного вторгнення пішов добровольцем на фронт. Звільняючи землю від окупанта на Запорізькому напрямку у складі 102 сталевої бригади 75 батальйону, захисник отримав звання “Молодший сержант”. А 13 березня цього року був нагороджений почесним нагрудним знаком “Золотий хрест” Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.

Андрій Бать загинув через обстріл українських позицій російськими бойовиками у Гуляйполі.

Читайте також: На Донеччині загинув Василь Луцик з Тлумацької громади

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com