Івано-Франківськ До сайту

Максимальні тарифи на електроенергію для бізнесу в Україні зростуть вдвічі

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) прийняла постанову, в якій встановила нові граничні ціни на електроенергію для бізнесу. У пік споживання (з 19:00 до 23:00) верхня гранична ціна зросла на 80% до 7200 грн/МВт·год. Постанова починає діяти із 30 червня.

Пише Інформатор із посиланням на Forbes Україна.

Із 30 червня верхня межа цін на електроенергію для бізнесу зростуть так:

Мінімальна ціна впала до 10 грн/МВт·год.

Обмеження цін на електрику для бізнесу діють з 1 липня 2019-го. Тоді в в Україні запрацювала модель гуртового ринку електроенергії. Зараз максимальна гранична ціна – 4000 грн за МВт⋅год.

Нацрегулятор схвалив скасування граничних цін на електроенергію для бізнесу з 30 червня. Напередодні, 30 травня, уряд збільшив тариф на електроенергію для населення на 57–83%, до 2,64 грн за кВт⋅год. “Одночасне підняття тарифів на електрику для бізнесу і населення – домовленість, яка влаштовувала всіх основних гравців“, – каже на умовах анонімності топменеджер енергетичної компанії, дотичний до перемовин.

Компенсувати витрати після підвищення тарифів підприємці планують завдяки будівництву сонячних електростанцій та збільшенню цін на власну продукцію.

Читайте також: У Франківську хочуть підняти тарифи на воду

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com