Івано-Франківськ До сайту

Пожежа на підприємстві у Брошнів-Осаді: селищна рада звернеться до екологічного комітету ВР

4 липня відбулося позачергове засідання комісії Брошнів-Осадської ради з питань ТЕБ і НС, де обговорили подію на ТОВ “СВІСС КРОНО”.

Повідомляє Інформатор Калуш.

Нагадаємо, у ніч на 30 червня у Брошнів-Осаді пролунав вибух.  На підприємстві “СВІСС КРОНО” була масштабна пожежа. За даними ДСНС, там загорілася тирса у циклоні та сепараційному відділі. Однак причини пожежі рятувальникам невідомі.

На засідання комісії представник компанії не з’явився. Представник Калуського ДСНС вказав, що з приводу події на підприємстві ще донині не підписано відповідний акт. Таким чином члени комісії схилялись до думки, що, можливо, у фірму хочуть “знизити резонансну подію”.

Комісія заслухала виступи начальника відділу правового забезпечення і охорони праці селищної ради Володимира Трояна та поліцейського офіцера громади, капітана поліції Віталія Рибчака. Поки ситуація досі залишається незрозумілою, спеціалізована лабораторія взяла необхідні зразки з місця події, і в 10-денний термін будуть висновки, які вказуватимуть на першопричину та наслідки пожежі для довкілля.

Контактний номер ТОВ “СВІСС КРОНО” не відповідає на дзвінки, тому почути їхню неможливо.

Комісія прийняла такі рішення:

За наслідками перевірки Брошнів-Осадська селищна рада звертатиметься з офіційним листом до комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування щодо взяття на контроль зазначену ситуацію.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com