Івано-Франківськ До сайту

“Жінка — це храм” | Фоторепортаж виставки картин Марії Корпанюк

Прикарпатська художниця нещодавно презентувала свою ювілейну виставку робіт у у виставковій залі Івано-Франківської обласної організації Національної Спілки художників України.

Розповідає Інформатор.

Марія Корпанюк презентувала франківцям полотна, які вона створювала протягом останніх 20 років. Мисткиня у своїй творчості надихається українською історію, культурою та філософією. Це простежується у кожному її творі.

На виставці представлені картини з трьох різних серій. Перша з них — “Ви храм”. Пані Марія змальовує духовну жінку, в якої тіло нагадує молитовну споруду. Символізм у картинах художниці відразу помітний: свічка, запалена всередині церкви або в серці жінки.

“Жінка — це храм. Я малюю її, бо я сама жінка, а чоловіки хай самі себе малюють”, — розповіла мисткиня. Для неї постать берегині надзвичайно важлива.

Наступна серія полотен — “Нестерті часом”. Це ікони, на яку поклав відбиток часу.

Тертя серія присвячена справжньому поклику душі Марії Корпанюк — кераміці. Мисткиня займається нею багато років і досягла успіху. Тема трипільського розпису їй була завжди до душі, тому вона знайшла своє місце й на цій виставці:

“Я сама керамік. Я вважаю, що ніде в світі не було такої досконалої кераміки, як у Трипіллі, і, коли це ще було”.

Художниця створила картини, на яких зображені глечики та трипільські жінки. Всі роботи створені пастеллю.

Нагадаємо, що Марія Корпанюк — майстер живопису і кераміки, поетеса, член Національної спілки художників України, старший викладач кафедри мистецьких дисциплін педагогічного інституту Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника, учасниця всеукраїнських та міжнародних виставок, лауреат обласної премії в галузі мистецтва, архітектури та дизайну ім. Ярослава Лукавецького.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com