Хто ж не любить взимку посмакувати хрусткі огірочки, особливо власного приготування. Тому пропонуємо вам зготувати їх за такими рецептами.
Інформатор консервує огірочки на зиму.
Рецепт 1. Огірочки по-корейськи
Інгредієнти:
- Свіжі огірки 2 кг
- Морква 2 шт
- Часник 1 головка
- Оцет 125 мл
- Цукор 80 г
- Рослинна олія 100 мл
- Сіль 2 ч. л.
- Коріандр 0,5 ч. л.
- Приправа для моркви по корейськи 1 уп.
- Гострий перець за бажанням.
- Моркву натираємо на тертці для корейки.
- Обрізаємо кінчики з огірків, ріжемо на брусочки. З’єднуємо огірки та натерту моркву.
- Додаємо сіль, цукор, часник, оцет, приправу, червоний перець (за бажанням), рослинну олію. Усе перемішуємо, залишаємо на 4 години настоюватися.
- Далі розкладаємо салат по банках, закриваємо кришками, стерилізуємо 10 хвилин, після закриваємо й зберігаємо до зими.
Рецепт 2. Огірки з кетчупом Чилі
Вам знадобиться: огірки, сіль, цукор, оцет, кетчуп Чилі, банки, кришки.
В 1 л банку поклаліть огірки, додаєте туди 1 ст.л. солі, 2 ст.л цукру, 1 ст. л. оцету, кетчуп чилі 1-2 л.ст. (залежить від того, наскільки гостреньке ви любите).Заливаємо кип’ятком. Стерилізуємо 7-10 хвилин, поки огірки не втратять зелений яскравий колір. Дістаємо, закриваємо кришкою, перевертаємо. Після охолодження складаємо в холодне місце на декілька днів. Потім чекаємо зими, щоб скуштувати.
Смачного, готуйте разом з нами 🤗
До теми: Освіжаючі компоти: що приготувати і випити влітку?
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com