Івано-Франківськ До сайту

Прикарпатське підприємство віддає доходи росіянину

Коломийський завод КРП працював ще за часи радянщини. Він спеціалізувався на виготовленні ручних електромеханічних та пневматичних інструментів. Після розпаду Радянського союху минуло понад 5 років. Завод перетворився на акціонерне товариство, проте зв’язки з росією нікуди не зникли. Доходи від активів досі отримує громадянин росії, такий собі Артур Іванович Кричфалушій.

Розповідає Інформатор з посиланням на Інформатор Коломия.

За офіційною інформацією від платформи YouControl ПРАТ “Коломийський завод КРП” був створений 3 січня 1997 року. Його керівником був Віталій Валерійович Пошиваний.

У 2007 року завод оголосив про втрату/заміну свідоцтва про державну реєстрацію та про втрату оригіналів установчих документів, а 2008 року було судове рішення щодо банкрутства цього ПРАТ.

Важливо, що до 2010 року відкрите акціонерне товариство “Коломийський завод КРП” було зареєстроване у Закарпатській області, у селі Кричово Тячівського району, а  22 вересня 2010 року змінило юридичну адресу на Коломию (вул. Мазепи, 321).

Наступнтй рік не минув без змін. Завод змінив свою назву з відритого на публічне акціонерне товариство.

ЩО ТАМ ЗАРАЗ?

Нині на заводі ніхто не працює вже 15 років поспіль, а виробництво перетворилось у закинуту будівлю, але за документацією це підприємство досі не перебуває в процесі припинення.

Завод має 1133 акціонерів. Розмір статутного капіталу за даними YouControl складає 3 млн 432 тис грн.

Тим часом за ПРАТ “Коломийсьйи завод КРП” зареєстровано 7 об’єктів нерухомості: кілька корпусів на Мазепи, 321,  а також будинок на вул. Тютюнника, 2 і невизначене майно.

Кінцевим бенефіціарним власником є Артур Іванович Кричфалушій, який має російське громадянство і зареєстрований у рф в місті Санкт-Петербург за адресою Адміралтейський район, вулиця Верейска, 18, квартира 13.

Він володіє вирішальним пакетом акцій – 175 570 шт. Це становить 51.16% всіх акцій.

Серед найбільших власників пакетів акцій зазначаються також Костянтин Вікторович Гриневич, у нього 35 983 шт ( 10.48%),  а також Михайло Іванович Йовдій, який володіє 10% всіх акцій заводу ( це 34 320 шт).

Зазначимо, що платформа clarity-project подає Артур Кричфалушія власником станом на 2018 рік, а кінцевим бенефіціаром Івана Михайловича Чубірко (дані оновлені наприкінці 2021 року).

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com