Івано-Франківськ До сайту

Плов і паста в гарбузі, кекси, крем-суп і запіканка | топ-5 рецептів з гарбузом

Настав сезон гарбузів, а це означає, що час з них готувати смачнезні страви. З гарбуза можна приготувати все – запіканку, крем-суп, варення, додати у плов, пасту та інші страви. 

Інформатор зібрав рецепти.

Плов у гарбузі

Вам потрібно:

Гарбуз слід помити і висушити. Де стирчить хвостик, зрізаємо шапочку і вибираємо насіння. Стінки з м’якоттю слід теж акуратно зрізати, але так, щоб не пошкодити гарбуз. Стінки повинні бути завширшки 3-4 см. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями.

Свинину треба нарізати невеликими шматками. Цибулю обсмажуємо з 3-4 ст. л. соняшникової олії до м’якості і прозорості. Туди додаємо свинину, хай вони зарум’яниться. Кладемо спеції: 1 ст. л. куркуми, 2 палички кориці, 3-4 бутони гвоздики, 2 лаврових листки, сіль. Чистимо половину головки часника і пропускаємо через часникодавку.

До стави додаємо 300 г рису. Заливаємо 700-800 мл води. Тушкуємо 15 хвилин. Далі вміст пательні насипаємо у гарбуз і додаємо цілі зубчики часнику. Накриваємо шапкою гарбуза. Запікаємо за температури 180-200 градусів впродовж 1 години. Готово!

Рецепт гарбузових кексів

Вам потрібно:

Як готувати, дивіться на відео:

Паста з грибами в гарбузі

Вам потрібно:

Гарбуз миємо і витираємо, зрізаємо шапочку. Дістаємо насіння і м’якоть. Натираємо середину вершковим маслом, кладемо роздавлені ножем зубчики часнику. Запікаємо гарбуз впродовж 20 хв, температура – 180 градусів.

Далі переходимо до спагеті. Їх слід відварити у підсоленій воді. Гриби ріжемо невеликими шматками. На пательні розігріваємо олію і обсмажуємо розчавлений зубчик часнику протягом 30 секунд. Кладемо туди гриби, обсмажуємо. Додаємо вино, сіль, перець. туди ж – спагеті, мішаємо 1 хв. Викладаємо вміст пательні  гарбуз, зверху посипаємо пармезаном.

Сирна запіканка з гарбузом

Вам потрібно:

Як готувати, дивіться у відео:

Гарбузовий крем-суп з базиліком

Вам потрібно:

Спершу слід почистити картоплю і моркву. Нарізаємо картоплю кубиками, моркву – напівкружальцями. Гарбуз очищуємо від шкірки та насіння, нарізаємо кубиками такими, як картоплю. Викладаємо овочі у каструлю, заливаємо молоком, аби закривало овочі. Солимо і перчимо. Доводимо до кипіння на великому вогні, зменшуємо вогонь, готуємо 25 хв.

Далі нам потрібно збити овочі у блендері. Густоту регулюємо молоком. Після цього суп треба ще раз прокип’ятити.

Готово! Розливаємо суп по тарілках, на кожну додаємо кілька листків базиліку.

Рецепти взяті із сайту Євгена Клопотенка.

До теми: З нього готують усе. За скільки у Франківську придбати гарбузи

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87