Івано-Франківськ До сайту

Бухтівецький водоспад — холодна краса від якої перехоплює подих

Неймовірно сильний водоспад знаходиться на Івано-Франківщині. Його води манять туристів у теплі пори року. Як дістатися до дива природи?

Інформатор ділиться красивою зоною відпочинку.

Бухтівецький водоспад знаходиться у селі Букове, неподалік від Надвірної. Його висота 8 метрів і вода сильною течією спадає донизу. Цей водоспад утворився в місці, де потік перетинає скельний масив флішового типу.

Вода розганяється у вузькому коритоподібному жолобі, з якого двома струменями майже прямовисно падає до підніжжя скелі. Далі потік тече вузькою каньйоноподібною долиною, обрамленою високими прямовисними скелями.

Вода тут дуже холодна, але люди все одно з задоволенням занурюються. Бірюзовий відтінок потоку закохує в себе з першого погляду.

Як доїхати?

Крапельковий водоспад знаходиться за 60 кілометрів від Франківська — це приблизно 1,5 години автівкою. Останні 6 кілометрів це гірська дорога, яка практично весь час полога. Туди легко проїхати будь-якою автівкою. Також ви можете дістатися до села Пасічна автобусом, а далі приблизно 50 хвилин йти до локації.

Пропонуємо вам відчути атмосферу водоспаду у нашому відео. Чи хотіли б ви відвідати цю локацію? Пишіть нам у коментарях.

Читайте також: Одне з див природи Прикарпаття — Крапельковий водоспад.

Анна Сірик

Олег Вітковський

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87