Івано-Франківськ До сайту

Допомагав уникати ТЦК й СП: на Прикарпатті затримали власника групи

Мешканець Косівського району створив групу в одному з месенжерів, в якій повідомляли про місця видачі повісток. Працівники СБУ викрили чоловіка. 

Пише Інформатор, покликаючись на управління СБ в Івано-Франківській області.

Чоловік також був адміністратором цієї групи. В ній попереджали про переміщення та місцезнаходження військового транспорту і військовослужбовців територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

“Інформація про заходи, які проводить ТЦК та СП, дозволяла військовозобов’язаним уникати постановки на облік та отримання повісток і перешкоджала мобілізації”, – повідили в Службі безпеки.

Під час обшукук в чоловіка вилучили мобільний телефон з сім-картою. До останньої був прив’язаний профіль адміністратора групи в Viber.

Кіберфахівці СБУ видалили групу в месенджера, а слідчі служби безпеки повідомили особі про підозру в перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань (ч. 1 ст. 114-1 КК України).

Йому загрожує позбавлення волі терміном від 5 до 8 років.

За даними слідства, чоловік усвідомив наслідки своєї протиправної діяльності та визнав вину. Він захотів піти на співпрацю зі слідством та попросив укласти угоду про визнання винуватості.

Розслідування проводила СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Читайте також: У Франківську збили велосипедиста – очевидці.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87