Івано-Франківськ До сайту

Без яєць, молока і масла. Чи можна приготувати смачний торт до 100 гривень?

Торт – це найулюбленіший смаколик дітей і не тільки. Без цієї солодкої страви не проходить жодного святкування, адже всі полюбляють поласувати смачненьким. Ціни в магазинах за півкілограмовий торт перевищують 100 гривень, а авторський пляцок може вартувати навіть кілька десятків тисяч. А вийде приготувати торт, який вартує до ста гривень?

Розповідає Інформатор.

Обравши один із нескладних рецептів шоколадного торта, ми вирішили дізнатися скільки саме потрібно витратити коштів на приготування нескладного пляцка. Рецепт насправді нескладний й не потребує кондитерських навичок, адже готується з найпростіших інгредієнтів, які є на кухні кожної господині. У ньому немає ні молока, ні вершкового масла, ні яєць.

Щоб приготувати не дорогий шоколадний торт потрібно:

Інгредієнти для тіста:

Для шоколадної глазурі:

Як саме готувати торт?

Змішати у великій мисці всі сухі інгредієнти для тіста – борошно, цукор, сіль, соду і какао-порошок. В окремій ємності змішати холодну воду з оцтом і соняшниковою олією. З’єднати суху і рідку суміші, перемішати до однорідності й замісити густе тісто.

Форму для випічки розміром приблизно 25*35 см змастити олією і наповнити тістом. Можна також взяти дві круглі форми діаметром приблизно по 27 см. Випікати тісто 50 хвилин при 190°. Готовність перевіряйте зубочисткою – вона має залишитися сухою після проколювання. Остудити тісто.

Для глазурі замісити какао, цукор і соняшникову олію в густу масу. Потім потроху влити воду і не припиняти збивати, щоб не було грудочок. Вилити масу в каструлю і довести до кипіння.

Є два варіанти складання торта. Варіант перший – наріжте тісто кубиками та полийте гарячою глазур’ю. Поставте в холодильник на 2-3 години для охолодження і подавайте десерт як пиріг до чаю.

Варіант другий – розріжте тісто на 3 рівні коржі й змастіть будь-яким варенням або повидлом, яке є вдома. Самий верхній корж полийте гарячою глазур’ю і поставте десерт в холодильник на 4 години.

Скільки коштів потрібно для приготування шоколадного торта за нашим рецептом?

Ми не шукали найдешевші продукти, а одразу відправили в один з супермаркетів міста, де можна придбати бакалію на вагу.

Що в нас вийшло:

Інші інгредієнти, а саме сода, сіль, оцет та вода, ми не купували, адже вони є на кожній кухні.

Перевіривши ціни, ми дізналися скільки саме вам потрібно коштів, щоб приготувати простий шоколадний торт, ціна чека склала 79,87.

Як виявилося, цілком реально приготувати смачний торт, не витрачаючи кругленьку суму. Такий простий та недорогий пляцок, підніме настрій та стане красивою прикрасою вашого столу.

Читайте також: Ціна підскочила. Скільки коштує масло в Івано-Франківську?

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87