Івано-Франківськ До сайту

Вимагав кошти з місцевої мешканки: на Прикарпатті поліція затримала так званого «смотрящого» за містом

26 січня, правоохоронці за силової підтримки роти поліції особливого призначення затримали так званого «смотрящого» за вибивання боргів у громадян.

Повідомляє Інформатор з посиланням на повідомлення Національна поліція України.

Як стало відомо,  53-річний місцевий мешканець, в кримінальних колах відомий як «Міша Бритий», з 2005 року перебував у статусі кримінального авторитета, організував протиправну діяльність групи осіб, які займалися вибиванням коштів із громадян, які мають боргові зобов’язаннями, так і займалися вимагання неіснуючих боргів. Таким чином, маючи вплив у кримінальному середовищі, фігурант «допомагав» замовникам вирішувати їхні питання.

Впродовж 2023 року співробітники поліції зафіксували щонайменше п’ять епізодів вимагання коштів у потерпілих, у тому числі на замовлення третіх осіб. Так оперативники задокументували факт звернення до так званого «смотрящого» мешканця Одеси. Останній просив у будь-який спосіб посприяти поверненню боргу від свого колишнього бізнес-партнера — місцевого підприємця.

Для ефективного отримання коштів учасники злочинної групи, під чітким керівництвом ватажка, систематично погрожували потерпілому фізичною розправою та знищенням його майна.

26 січня, працівниками УСР в Івано-Франківській області ДСР НП України спільно зі слідчими СУ ГУНП в Івано-Франківській області проведено санкціоновані обшуки, після чого, так званого «смотрящого» затримано в порядку ст. 208 КПК України, та оголошено йому повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч. 4 ст. 189, ч. 2 ст. 307 КК України.

Наразі встановлюється повне коло осіб, які можуть бути підконтрольні так званому «смотрящому» та причетні до здійснення встановлених фактів вимагання.

Процесуальне керівництво здійснювала Івано-Франківська обласна прокуратура.

Читайте також: На Прикарпатті сутичка між чоловіками завершилась різаниною

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87