Івано-Франківськ До сайту

Морквяний торт: 5 неймовірно смачних десертів з моркви

3 лютого, щороку відзначають гастрономічне свято – День морквяного торта. Насправді, морквяний торт – це чудове творіння, яке походить від середньовічного фаворита під назвою морквяний пудинг.

Розповідає Інформатор.

У ті далекі часи, коли не було достатньо цукру, люди використовували солодкі овочі, щоб зробити свої десерти солодкими. Під час Другої світової війни, наприклад, Міністерство продовольства Великобританії заохочувало людей пробувати різні рецепти, в яких морква використовувалася як підсолоджувач. Пропонували морквяні коржики, морквяні пудинги та пироги з морквяною начинкою!

До речі, не слід забувати, що солодкі кондитерські вироби з моркви корисні для здоров’я, оскільки сама морква є дуже корисним овочом для організму людини. Корисні та лікувальні властивості моркви пояснюються її багатим складом.

Ми вирішили поділитися декількома десертами з моркви:

Класичний морквяний торт зі сметанним кремом

Тісто:

Сметанний крем:

Рецепт приготування:

Апельсин вимити і потерти цедру на тертці, а також вичавити трохи апельсинового соку. Моркву почистити і натерти на дрібній тертці. Горіхи підсмажити на сухій сковороді або в духовці, перебити блендером. Яйця збивати з коричневим цукром 3-4 хвилини до пишності. Влити соняшникову олію і ще раз збити.

У велику миску просіяти борошно, додати розпушувач, соду і корицю. Вмішати в борошно яєчну масу і ретельно перемішати тісто. Додати в тісто цедру, моркву і горіхи, влити 2 ложки апельсинового соку. Готове тісто має бути дуже густим.

Форму для випічки змастити вершковим маслом і посипати борошном. Розігріти духовку ло 180°. Тісто зважити і розділити масу на 3 однакові частини. Випікати коржі по черзі по 20 хвилин.

Для крему збивати жирну сметану з цукром і медом 10-15 хвилин. Прибрати крем в холодильник на 1 годину. Готові остиглі коржі змастити сметанним кремом. Також варто змастити кремом верхівку і боки торта, щоб тісто не обвітрилося. Поставити торт на просочення в холодильник на 2-3 години.

Морквяний торт без випічки на сковороді

Тісто:

Крем:

Рецепт приготування:

Моркву натерти на дрібній тертці, а банани розім’яти виделкою. Змішати ложкою борошно, яйця, розпушувач і рідкий мед. Додати бананове пюре і терту моркву, замісити однорідне тісто. Розділити тісто на 4 однакові частини і по черзі посмажити на сухій сковороді по 3-4 хвилини з кожного боку. Дати коржам охолонути.

Перемішати інгредієнти для крему до однорідної маси. Змастити кремом коржі і верхівку торт, і залишити торт в холодильнику для просочення на 2 години.

Морквяний торт з сирно-сметанним кремом

Тісто:

Крем:

Рецепт приготування:

Змішати яйця зі звичайним і ванільним цукром і з соняшниковою олією. Додати борошно, соду, спеції і розпушувач. Моркву і цедру лимона натерти на дрібній тертці і додати в тісто. Також додати подрібнені волоські горіхи.

Форму для випічки застелити пергаментом і вилити тісто. Випікати 30 хвилин при 180°. Можна випекти три маленьких коржа по черзі, або один великий, який потрібно нарізати на три частини. Розрівняти коржі і зрізати опуклі частини.

Для приготування крему вершкове масло заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно трохи розм’якло. Змішати сметану, сир, вершкове масло, цукор і лимонний сік до однорідності – краще зробити це міксером. Залишити крем на 30 хвилин в холодильнику, щоб він не розтікався.

Коржі щедро змастити кремом і скласти торт. Також змастити верхівку і боки торта. Залишити торт в холодильнику мінімум на 3 години, а краще на ніч. Після цього морквяний торт готовий.

Морквяний пиріг з апельсином

Тісто:

Крем:

Рецепт приготування:

Розігрійте духовку до 160/180 °C. Покладіть пергаментний папір на форму для запікання. У велику миску повну додати цукор, масло та яйця. Змішати дерев’яною ложкою. Додати терту моркву, ізюм та цедру апельсина.

В іншій мисці змішати борошно, соду та спеції. Просійте цю суміш у миску з маслом, яйцями та морквою. Помішайте все ретельно, суміш повинна бути досить м’якою та майже рідкою. Розлийте суміш у підготовлену форму та печіть протягом 40-45 хвилин, доки пиріг не стане твердим та еластичним на дотик в центрі. Дайте пирогу охолонути та вийміть його з форми.

Відбити всі інгредієнти для глазурі в маленькій мисці, доки вони не стануть однорідними. Поставити пиріг на тарілку та прикрасити його глазур’ю будь-яким малюнком на ваш смак.

Морквяний пиріг з волоськими горіхами

Тісто:

Крем:

Рецепт приготування:

Моркву очистити, подрібнити в блендері. Горіхи підсмажити на сухій сковороді, залишити остигати, потім порубати ножем. Борошно змішати з розпушувачем, цедрою, імбиром, корицею і мускатним горіхом.

Яйця збити з цукром, додати олію. Змішати з борошном, додати горіхи і моркву. Викласти тісто в змащену маслом форму, випікати при 175 ºС близько години, дати охолонути.

Вершковий сир змішати з цукровою пудрою, намазати пиріг кремом.

Читайте також: Що приготувати з картоплі? Топ-5 рецепта які вас здивують

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87