Івано-Франківськ До сайту

Як провести вихідні у Івано-Франківську: афіша подій на 30 березня

30 березня, на гостей та жителів очікує насичена на події субота. Це вистави, концерти, читання та співи.

Розповідає Інформатор

“Скай. Весняний тур”

«Весняний тур гурту “Скай”. Нові мелодії, Легендарні Хіти та Безкрайні Враження!

Шалена енергетика та розбурхана пристрасть, пісні які торкають найпотаємніші струни наших душ, чуттєві мелодії і пронизливі тексти. Неповторна харизма соліста СКАЙ Олега Собчука.

Все це зробить вечір незабутнім для Вас та коханої людини.»

Де: Кіноконцертний зал «Арена-центр», вул. Незалежності, 46

Коли: 19:00

Вистава “Дон Кіхот”

Лірична трагікомедія «Дон Кіхот»

«Дон Кіхот» реклами не потребує, бо після Біблії – це найбільш тиражований роман світової класики.

Постановка «Дон Кіхот» на сцені Франківського драмтеатру в режисурі Міхая Тарни увібрала в себе надбання світової класики про історію лицарства – Мігеля де Сервантеса Сааведри, Мігеля де Унамуно, Федеріко Гарсіа Лорки, а також – імпровізації режисера і акторів Франківського драмтеатру.

Хореографія Дмитра Леки, музичне оформлення Надії Левченко, костюми Олени Андрійчук, режисура і сценографія Міхая Тарни.

Іспанський філософ Мігель де Унамуно, який спробував розкрити не помічений іншими глибинний сенс цього персонажа епохи Відродження, написав, що Дон Кіхот – це іспанський Христос. Власне, усі кращі сторінки історії – це історія лицарства, і сьогодні як ніколи, нам потрібен Дон Кіхот.

У нашій постановці ми йдемо за людиною, яка хоче змінити світ і зробити його кращим, але без мук і без самопожертви цього зробити неможливо. Це наша розповідь про жертовність. Не без самоіронії, не без сміху і жартів, не без парадоксів, бо без них життя неможливе та прісне, але з великою вірою у лицарство. Бо уся історія людства – про це.

Де: Івано-Франківський національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка, вул. Незалежності, 42

Коли: 18:00

Вистава «Хлопчик-з-мізинчик»

Де: Івано-Франківський академічний обласний театр ляльок імені Марійки Підгірянки, вул. Незалежності, 10а.

Коли: 12:00

«Входження у світло»: читання і презентація книжок Ростислава Кузика у Івано-Франківську

У книгарні Vivat відбудеться розмова-презентація двох книжок львівського поета Ростислава Кузика — дебютної поетичної книжки «Наприкінці світла», яка вийшла минулої осені у видавництві «Сумна Вівця», і збірки перекладів польської поетки Пауліни Підзік під назвою «(входження в ліс)», що вийшла цьогоріч у видавництві «Крок».
«Наприкінці світла» — витриманий книжковий дебют Ростислава Кузика, до якого автор йшов понад 10 років. Це концептуальне видання, поділене на розділи та цикли, уміщує вибрані тексти 2017-2023 років.

«Ці вірші здаються вирваними з мовчання, — пише поет і перекладач Остап Сливинський у передмові до «Наприкінці світла». — Можливо, інакше: ці вірші — все, що вдалося виторгувати у темряви, напівсвітла, згасання».

Друга книжка, яка буде презентуватися — також дебют, але уже перекладацький. Збірку сучасної польської поетки Пауліни Підзік «(входження в ліс)» Ростислав Кузик переклав під час літературної резиденції імені Олега Лишеги в Івано-Франківську у червні 2023 року, яку зорганізувала програма «Читай».

Особливий поетичний світ Пауліни Підзік — тонкий та майже непритомний, та водночас живий і могутній, як древній ліс. Це світ, який промовляється авторкою через натуралістичні образи й архетипи, знайомі кожному та кожній з нас навіть попри певне культурне різноманіття.
Модеруватиме подію Тарас Малий.

Під час події можна буде придбати обидві книжки. 50% від продажів збірки «Наприкінці світла» буде перераховано на підтримку Збройних Сил України.

Про автора:

Ростислав Кузик — поет, прозаїк, перекладач. Співзасновник літературного роз’єднання «Грань», поетично-перформативних проєктів «Стихійні» та «Метал». Автор і ведучий подкасту «Поети. Поетки. Війна».

Поезії та прозові твори були опубліковані у антології «Поміж сирен» (2023), кількох антологіях Фестивалю «Ї», збірці «Шлях до ромів» (2020), альманасі фестивалю «Прописи» від PEN Ukraine (2021), журналах «Дзвін», «Парадигма», Wizje (Польща, 2022), Ukrajina 2022: pjesnički ljetopis rata (антологія, Хорватія, 2022), Europski Glasnik (Хорватія, 2022), Nekudataim (Ізраїль, 2022) та інших.

Окремі вірші перекладені польською, англійською, хорватською, французькою та на іврит.

Де: Книгарня Vivat, Ринок площа, 3, Івано-Франківськ.

Коли: 16:00

Курси кінезіотейпування

На курсах кінезіотейпування Ви отримаєте теоретичні знання та практичні навички з тейпування плечових суглобів, колінних, гомілково-ступневих, ліктьових, зап’ястя,
тейпування шийного відділу хребта, грудного, поперекового при болях в спині, тейпування спазмованих м’язів та при їх розтягненні.

В програму входить кінезіотепування в косметології, зокрема для корекції фігури та обличчя.

По закінченню курсів отримаєте сертифікат, всі питання за 066 3899907

Необхідна попередня реєстрація!

Де: вул. Галицька, 67

Коли: 11:00 -18:00

Співоча, підтримуюча зустріч

Співи з Надією!

Алюновою- акторкою, співачкою, дослідницею фольклору, звукотерапевткою, засновницею “Голосотворчої Лабораторії”(м.Харків).

Спів народної (автентичної) Пісні є одним із найдавніших і природних засобів психо-емоційного розвантаження, що допомагає розслабитись, відчути і зрозуміти тіло, вивільнити емоції та знайти власне звучання для створення гармонійного стану. Повчимо Веснянки традиційні життєствердні пісні, що сповнюють силою і підіймають дух у важкі часи.

Вміння співати для участі не обов’язкове.

Тел. для запису 0 (50) 613 09 92

Вхід-донат від 200 грн, половина коштів піде до збору Yulita Ran.

Де: Підземний перехід “Вагабундо”, вул. Пилипа Орлика, 7

Коли: 17:00 -19:00

Стертчинг level up / ШПАГАТИ

Тренування зі стретчингу з акцентом на шпагати (поздовжні та поперечний).

Наш тренер зі стретчингу Сніжана вважає, що на шпагат може сісти кожен   це справа, звичайно, не одного заняття, але якщо ви відчуваєте себе у формі, фізично підготовленими і готові прокайфувати кожен етап до омріяного шпагату запрошуємо зробити це разом.

Де: зал @gutsul.rc, Січових Стрільців, 78Д

Коли: 10:00

Читайте також: Розклади богослужінь до католицького Великодня в Івано-Франківську та Надвірній

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Артем Барабаш