Івано-Франківськ До сайту

У Франківську провели рідкісну операцію на мозок

В Івано-Франківській обласній клінічній лікарні вперше провели рідкісну операцію на головному мозку. Виконали її у відділенні нейрохірургії. Пацієнтом став 21-річний хлопець, який хворіє з трьох років та страждав на епілептичні напади.

Повідомляє Інформатор 

Родина хворого роками шукала ефективне лікування та хлопець приймав чимало протиепілептичних препаратів, які не допомагали.

З надією мама хлопця звернулися до нейрохірургів. Зробивши МРТ, у пацієнта виявили  рідкісну вроджену патологію кори головного мозку – пахігірію. На операцію довго не могли наважитися, та й операції такого рівня донедавна в Україні не робили.

Двоетапну операцію провів заввідділення нейрохірургії ОКЛ Андрій Мартин спільно із американським нейрохірургами Luke Tomicz та Carrie Muh.

Минулого тижня пацієнтові провели дві операції. І напади припинилися. “Зараз ми спостерігаємо, але стан хлопця задовільний, нападів на цей момент немає”, – каже Андрій Мартин.

Хірург вдячний американським колегам за те, що приїхали в Україну в такий нелегкий час й готові надалі допомагати нашим пацієнтам долати важкі виклики, лікувати складні захворювання, ділитися досвідом і фаховістю.

Інформатор бажає хлопцю міцного здоров’я, хірургам вдячні медикам за професійність, американським колегам за підтримку.

Читайте також: На Прикарпаття для оздоровлення прибули 43 дитини з Донеччини

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87