Івано-Франківськ До сайту

Вепрова ковбаса і волове удо: чим частувались в ресторанах Франківська 80 років тому

Сьогодні, 23 квітня Державний архів Івано-Франківської області опублікував меню та ціни на основні страви в ресторанах Станиславова в 1941 році. Чим тоді частувалися читайте у матеріалі.

Повідомляє Інформатор 

За часів німецької окупації (9 жовтня 1941 року) меню ресторанів Станиславова ділилося на холодні та гарячі страви в принципі як і зараз в популярних закладах міста.

Так, в 1941 році франківцям пропонували з холодних закусок два види ковбас, хліб з маслом, яйце на твердо та вепровий холодець:

Гарячі страви на той час ділилися на два пункти. Перший — це зупа та росіл, другий м’ясні закуси, з яких популярними були ґуляші — їх було три види, печені також три  види, шницелі та удо.

Ціни м’ясних страв, які тоді були в меню усталені за 200 грамів сирого м’яса, котре мається прилагодити, до нього можна було замовити літр пива за 0.50 злотих.

Ось такі страви були популярні в Станиславові (Івано-Франківську) в жовтні 41 року.

Джерело фото — Державний архів області

Інформатор продовжує досліджувати історію нашого міста, тож очікуйте нових публікацій.

Головне фото ілюстративне. 

До теми: Як виглядали пожежні автомобілі Івано-Франківська 90 років тому | унікальне фото

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87