Івано-Франківськ До сайту

5 речей, які потрібно знати про кешбек за покупки

Використання кешбеку, або інакше — повернення частини витрачених коштів, є не лише приємним, але й корисним додатком до платіжної картки. Під час користування карткою банку ви отримуєте невеликий відсоток від суми кожної покупки як винагороду за вашу лояльність. Ця система, здавалося б, проста, але програми лояльності можуть мати певні відмінності. Розказуємо про п’ять основних речей, які корисно знати тим, хто використовує банківські картки з кешбеком.

За свої чи за кредитні

Заробляти cashback можна розраховуючись як своїми грошима, так і кредитними — все залежить від конкретної картки. У різних фінансових установах можуть бути різні підходи до цього питання. Наприклад, у Глобус Банку кешбек нараховується в разі оплати кредитною карткою Globus Plus, дебетною карткою GlobusPlus Light і картками банку. Умови дуже привабливі:

Тож, якщо використовувати картку постійно, за місяць можна зекономити чималу суму.

Деякі інші банки замість реальних коштів зараховують кешбек у вигляді бонусів, якими можна розраховуватися в магазинах партнерської мережі. Це не дуже зручно, оскільки в невеличкому місті чи селі потрібного магазина може не знайтися.

На всі чи на деякі покупки

Банки мають різні міркування щодо нарахування зворотних виплат. Деякі воліють надавати невеликий бонус, але готові виплачувати його за всі покупки в будь-яких магазинах. Інші надають вищий кешбек (аж до 20%), проте лише за придбання товарів чи послуг у конкретних категоріях. Треті згодні на обидва варіанти: надають підвищений відсоток за витрати у вибраних клієнтом категоріях, тоді як за іншими пропонують знижений (0,5–1%).

Одним із таких є Глобус Банк, що пропонує клієнтам підвищений відсоток за покупки в декількох категоріях, що їх можна змінювати щомісяця, та невеличкі нарахування за всі інші покупки.

За що бонусів не дають

Існують операції, за якими відсотків не нараховується взагалі. Навіть якщо фінансова установа стверджує, що виплачує гроші за всі витрати, здійснені карткою, є операції, яких це не стосується. Серед них можна виділити такі:

Для отримання повного переліку таких операцій варто звернутися до банку, що надає картку.

Банки платять кешбек у різний спосіб

Умови виплати винагороди можуть бути різними. Зазвичай кешбек видається в перших числах наступного місяця чи в кінці поточного, причому виплаті підлягає вся сума. Але є й такі установи, що виплачують його тільки тоді, коли сума за місяць більша за 25–50 грн. Якщо накопичення менші — вони «згорають». Глобус Банк виплачує кешбек за запитом клієнта без обмежень щодо максимальної суми.

Подвійна винагорода за один товар

За товари, куплені в інтернеті, іноді можна отримати відразу дві винагороди. Одну — від банку, що надає картку, а другу — від спеціальних онлайн-сервісів: Letyshops, Payback тощо. Для отримання другої винагороди потрібно пройти реєстрацію на сайті сервісу та перейти до інтернет-магазину через нього. Відсоток, який повертають cashback-сервіси, залежить від магазину та категорії товарів. Найчастіше це 1–10% від загальної суми.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Хочете рекламу? Телефонуйте за номером 096 989 60 87