Атрибутами цього дня є аромати ванілі, цитрусових та цукрова пудра. Так-так, сьогодні, 19 травня, відзначають Всесвітній день випічки. Ми пропонуємо вам дві варіації шоколадного кексу. Обирайте рецепт, що вам до вподоби.
Повідомляє Інформатор.
Першим пропонуємо шоколадний кекс від Євгена Клопотенка. Ні-ні, дуууже шоколадний.
Що потрібно для приготування?
Кухар рекомендує використати:
160 грамів борошна;
150 грамів вершкового масла 82,5%;
2 яйця;
150 грамів цукру;
1 столова ложка какао;
1 чайна ложка розпушувача;
90 грамів чорного шоколаду;
та дрібка солі.
Також треба врахувати додаткові 20 грамів і борошна, і вершкового масла, що потрібні будуть для французької сорочки.
Словник: французька сорочка — це метод підготовки форми, що має запобігти прилипанню тіста.
Кроки в приготуванні:
- Увімкнути духовку до 180 градусів, а також витягти масло з холодильника;
- В мисці змішати все борошно, какао та розпушувач;
- В іншій посудині збити яйця 2 яйця та 150 грамів цукру до побіління. Тоді можна змішати сушу суміш та яєчну;
- Масло для тіста потрібно розтопити на пательні та додати до загальної маси;
- Подрібнити чорний шоколад на маленькі шматочки та додати до тіста;
- Перекласти тісто до форми (в рецепті Клопотенка вказана форма у 22 см діаметром), далі потрібно взяти 20 грамів масла та розтерти за формою. Зверху – притрусити мукою. Це і називається французькою сорочкою;
- Потім треба поставити тісто в духовку на 35-40 хвилин за температури у 180 градусів;
- Потім витягніть та остудіть шоколадний кекс.
Побачити приготування на власні очі можете у відеорецепті.
А ось наступний рецепт чудово підійде як сніданок перед роботою чи навчанням, а саме тому, що готується він тільки 3 хвилини.
Ліза Глінська радить використати наступні інгредієнти:
40 грамів чорного шоколаду (56 %);
30 мл молока;
1 яйце;
30 грамів цукру та 5 грамів какао;
сіль та 2 грами розпушувача;
по 30 грамів борошна та вершкового масла.
Кроки в приготуванні:
- З’єднати шоколад, вершкове масло та молоко. Це потрібно розтопити до однорідної маси;
- З’єднати борошно, розпушувач та какао-порошок, спершу це варто просіяти;
- Яйце та цукор потрібно перетерти вінчиком для збивання;
- Спершу потрібно змішати вологу та яєчку суміші, а потім додати сухі інгредієнти;
- Тісто потрібно розлити по формах (кількість розраховано на дві порції);
- Та помістити в мікрохвильовку на 3 хвилини, потужність налаштуйте на 700 Вт.
Смачного, прикарпатці!
Читати також: Ракам – потішити себе чимось смачненьким: гороскоп на 19 травня
Фото на головній взято у Євгена Клопотенка.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87