Івано-Франківськ До сайту

Рецепти смаколиків до Всесвітнього дня випічки 19 травня: що приготувати прикарпатцям

Атрибутами цього дня є аромати ванілі, цитрусових та цукрова пудра. Так-так, сьогодні, 19 травня, відзначають Всесвітній день випічки. Ми пропонуємо вам дві варіації шоколадного кексу. Обирайте рецепт, що вам до вподоби. 

Повідомляє Інформатор.

Першим пропонуємо шоколадний кекс від Євгена Клопотенка. Ні-ні, дуууже шоколадний.

Що потрібно для приготування? 

Кухар рекомендує використати:

160 грамів борошна;

150 грамів вершкового масла 82,5%;

2 яйця;

150 грамів цукру;

1 столова ложка какао;

1 чайна ложка розпушувача;

90 грамів чорного шоколаду;

та дрібка солі.

 

Також треба врахувати додаткові 20 грамів і борошна, і вершкового масла, що потрібні будуть для французької сорочки.

Словник: французька сорочка — це метод підготовки форми, що має запобігти прилипанню тіста. 

Кроки в приготуванні:

  1. Увімкнути духовку до 180 градусів, а також витягти масло з холодильника;
  2. В мисці змішати все борошно, какао та розпушувач;
  3. В іншій посудині збити яйця 2 яйця та 150 грамів цукру до побіління. Тоді можна змішати сушу суміш та яєчну;
  4.  Масло для тіста потрібно розтопити на пательні та додати до загальної маси;
  5. Подрібнити чорний шоколад на маленькі шматочки та додати до тіста;
  6. Перекласти тісто до форми (в рецепті Клопотенка вказана форма у 22 см діаметром), далі потрібно взяти 20 грамів масла та розтерти за формою. Зверху – притрусити мукою. Це і називається французькою сорочкою;
  7. Потім треба поставити тісто в духовку на 35-40 хвилин за температури у 180 градусів;
  8. Потім витягніть та остудіть шоколадний кекс.

Побачити приготування на власні очі можете у відеорецепті.

А ось наступний рецепт чудово підійде як сніданок перед роботою чи навчанням, а саме тому, що готується він тільки 3 хвилини.

Ліза Глінська радить використати наступні інгредієнти:

40 грамів чорного шоколаду (56 %);

30 мл молока;

1 яйце;

30 грамів цукру та 5 грамів какао;

сіль та 2 грами розпушувача;

по 30 грамів борошна та вершкового масла.

Кроки в приготуванні:

  1. З’єднати шоколад, вершкове масло та молоко. Це потрібно розтопити до однорідної маси;
  2. З’єднати борошно, розпушувач та какао-порошок, спершу це варто просіяти;
  3. Яйце та цукор потрібно перетерти вінчиком для збивання;
  4. Спершу потрібно змішати вологу та яєчку суміші, а потім додати сухі інгредієнти;
  5. Тісто потрібно розлити по формах (кількість розраховано на дві порції);
  6.  Та помістити в мікрохвильовку на 3 хвилини, потужність налаштуйте на 700 Вт.

Фото взято від life.liga.net

Смачного, прикарпатці!

Читати також: Ракам – потішити себе чимось смачненьким: гороскоп на 19 травня

Фото на головній взято у Євгена Клопотенка. 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87