Івано-Франківськ До сайту

Франківський заклад професійно-технічної освіти отримає 3,6 млн грн на створення хабу

Івано-Франківський центр профтехосвіти №1 став переможцем швейцарсько-українського проєкту “Підтримка реформи професійної освіти в Україні” від DECIDE та отримає 3,6 млн грн на створення хабу.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на Міністерство освіти і науки України

Окрім Франківського центру профтехосвіти №1 переможцями стали ще 9 закладів професійно-технічної освіти, зокрема з Чернігова, Одеси, Львова, Києва, Полтави.

Планується, що проєкт “DECIDE” допоможе профтехам-переможцям розробити стратегії інституційного розвитку, підтримає участь педагогів профтехів у програмах професійного розвитку, а також сприятиме поліпшенню партнерства між цими закладами та бізнесом.

Крім цього, профтехи отримають гранти у розмірі 3,6 млн грн на створення профорієнтаційної майстерні (хабу).

“Школярі і школярки щонайпізніше з 7–9 класу мають знайомитися зі світом професій та бачити, як саме на практиці застосовують шкільні знання та навички. Цей проєкт — важливий пілот, який має стати й поштовхом для розвитку 10 закладів професійної освіти, де вже цього року запрацюють нові майстерні”, — йдеться у повідомленні.

Головна мета проєкту полягає у налагодженні співпраці між владою на рівні області та територіальної громади, профтехами, школами та бізнесом.

“Ідея полягає в тому, щоб ці 5 інституцій взаємодіяли та співпрацювали між собою, допомагаючи дітям у виборі майбутньої професії. Саме так це відбувається у Швейцарії, Німеччині, Австрії та багатьох інших країнах із розвинутою економікою”, – зазначила менеджерка проєкту DECIDE Валентина Полторак.

Команда будівельних консультантів проєкту DECIDE вже відвідала профтехи.

Головне фото ілюстративне. 

Читайте також: Гуцульські сирні коники увійшли до переліку нематеріальної культурної спадщини України

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87