Івано-Франківськ До сайту

На Прикарпатті планові відключення світла можуть будуть до кінця року: Олег Сеник – директор з управління активами АТ «Прикарпаттяобленерго»

Через постійні російські обстріли енергетичної інфраструктури України, в системі виникли значні втрати, що призвело до запровадження графіків погодинного відключення електроенергії. Загалом графіки відключення електроенергії будуть діяти до кінця літа та навіть зимою — директор з управління активами АТ «Прикарпаттяобленерго», Олег Сеник.

Про можливі вимкнення світла до кінця року розповів Олег Сеник у програмі “На часі” ТРК “РАІ” повідомляє Інформатор

Під час ефіру, Олег Сеник розповів, що основні причини вимкнення електроенергії пов’язані з російськими атаками на енергосистему, що призвело до зниження генеруючої спроможності та запровадження графіків відключення електроенергії.

“Щоб знизити дисбаланс між виробітком електроенергії та споживанням, частину споживачів доводиться відключати частину споживачів”, – сказав Олег Сеник

Загалом НЕК “Укренерго” є оператором системи передачі електроенергії та відповідальною установою за баланс в енергосистемі України, тому кожної доби спеціалісти НЕК, володіючи даними про генерацію та споживання електроенергії встановлюють ліміти. Тобто, якщо область споживає більше запланованого обсягу на добу, в регіоні запроваджується погодинний графік вимкнення електроенергії.

” Є ліміти на наступну добу, ми маємо на кожну годину обмеження в яке ми маємо вписатися і тоді ми накладаємо власну інформацію про споживання наступної доби на ці ліміти і для кожної години визначаємо скільки цього треба вимкнути. Сформувавши та узгодивши графік погодинних вимкнень, ми його оприлюднюємо на наших інтернет-ресурсах”, – зазначив директор з управління активами АТ «Прикарпаттяобленерго»

В основному вимкнення відбуваються вечірній час, коли навантаження на енергосистему збільшується. В день дефіцит закривають за допомогою генерації вітрової та сонячної енергії. Але дефіциту не уникнути.

“З настанням літа споживачі більше будуть вмикати кондиціонерів, що призведе до значного збільшення витрат електроенергії й тому можуть бути задіяні графіки не тільки в вечірній час, а також вдень та на ранок”, – повідомив Олег Сеник.

Директор з управління активами АТ «Прикарпаттяобленерго» додав, що такі вимкнення будуть до кінця літа та ймовірно зимою, а враховуючи ситуацію в країні та цинічність ворога, вимкнення електроенергії будуть діяти до поки триває війна.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87