Івано-Франківськ До сайту

Звільнені з полону українці 31 травня та чергова акція “НЕ МОВЧИ! ПОЛОН ВБИВАЄ!” : боротьба за наших людей триває

Сьогодні, 31 травня, до України вдалося повернути 75 наших людей, яких ми чекали всім серцем. Серед них і 5 жінок – 4 цивільні та поліціянтка з Маріуполя, історія якої не раз лунала у ЗМІ. Дівчина пробула в російському полоні понад 2 роки.

Всі цивільні та військовополонені мають повернутися на свою землю, зокрема й бійці Маріупольського гарнізону, інформації про деяких досі немає вже як 2 роки. До боротьби за їхні життя франківці можуть доєднатися вже цієї неділі. 

Повідомляє Інформатор.

Як повідомило Мінреінтеграції, в останній день травня 2024 року з російського полону вдалось визволити 70 оборонців-чоловіків, поліціянтку та 4 цивільних жінок.

“Серед звільнених із полону – захисники острова Зміїний, військовослужбовці, які охороняли ЧАЕС, а також оборонці Маріуполя”, – повідомило Міністерство.

Боротьба має продовжувати за кожного українця в російському полоні, тому вже цієї неділі, о 16:00, біля ТЦ “Арсен” вчергове містяни Франківська вийдуть на акцію-нагадування про військовополонених Маріупольського гарнізону, всіх полонених та зниклих безвісти.

Зокрема відбудеться й благодійний ярмарок для 3 ОШБ, на якому планують допомогти бригаді зі збором коштів на дрони.

Інформатор вітає українців вдома! Ми чекали на вас і те, що сьогодні ви нарешті повернулись на вільну українську землю, стало чи не найочікуванішою новиною з моменту останнього обміну полонених. Дякуємо, що витримали!

Також пам’ятаємо про всіх, хто досі в полоні, та працюємо над їх скорішим поверненням.

Минулого разу Інформатор також був на акції “Не мовчи! Полон вбиває!”, де ми змогли поспілкуватися з матір’ю азовця пані Наталею. Про її сина та найзаповітніше бажання читайте детальніше в матеріалі  Почути: “Мамо, це я!” – мрія пані Наталії | історія матері військовополоненого.

Марія Гарасим

Дарія Нагорна

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87