Івано-Франківськ До сайту

Діти Франківська: фоторепортаж до Міжнародного дня захисту дітей

Сьогодні, в перший день літа, у світі відзначають Міжнародний день захисту. Тільки от як їх захистити, коли в країні триває повномасштабне вторгнення? Обстріли, повітряні тривоги, холодні бомбосховища, траурні кортежі, вимушена еміграція… На жаль, це все проживають українські діти разом з батьками. Та навіть за таких умов їм все ж вдається хоч трошки відчути  безтурботне дитинство. Далі життєствердний матеріал-фоторепортаж з маленькими франківцями. 

Пише Інформатор.

Вулиці міста заполонили діти з батьками. На Стометрівці й біля озера, у парку Шевченка й скверах міста. Завдяки теплій, проте нежаркій погоді прогулюватися дійсно комфортно.

А бавитися у пісочниці — тим паче!

Фото зроблене з дозволу батьків

Здається, вдалось щось відкопати й це неабиякий скарб, з огляду на реакцію малюка.

А ця маленька пані от-от сяде за кермо. Принаймні, практика вже пройдена.

Фото зроблене з дозволу батьків

Хоч такі маленькі, проте хобі вже дорослі. Вдалось зловити зо трійко рибин, а все через сконцентрованість та терплячість.

Фото зроблене з дозволу батьків

Старші діти мали сьогодні відповідальну подію — Перше причастя!

Фото зроблене з дозволу батьків

Фотографувались навіть з півоніями. Чи знали ви, що ці квіти вибагливі й щоб простояли довше, треба докласти зусиль. Що потрібно робити розповідаємо в матеріалі: “Як потрібно доглядати за півоніями у вазі: рекомендації”.

Фото зроблене з дозволу батьків

На цих дітлахів чекають квести та змагання. Можливо, вони вирушать на пошуки скарбів?

На Вічевому Майдані Товариство Червоного Хреста в області організувало Центр психосоціальної підтримки за сприяння Данського Червоного Хреста. Дітлахи встигли там й помалювати, й сплести браслетики з бусинок.

Інформатор вітає дітей з їх Міжнародним днем, хоча й сумніваємось, що прочитають цей матеріал саме вони. Дехто ще не знає й букв)

Сподіваємось, що через рік Україну не обстрілюватиме країна-терорист, а українські  діти не “захищатимуться” від ракетних ударів у бомбосховищах у День захисту дітей.

Головне фото зроблене з дозволу батьків.

Дарія Нагорна

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87