Івано-Франківськ До сайту

Свято лісу у Франківську : фото та відеорепортаж

В останній день травня в Палаці Потоцьких відбулось свято лісу, яке ще й приурочили до Міжнародного дня захисту дітей. Їли смаколики з лісу, робили годівнички та бачили мегашишку. 

Пише Інформатор.

Подія відбувалась з 12:00 до 15:00. Попри застереження синоптиків, дощ не встиг натрапити на свято.

До слова, раніше цей захід організовували у третю неділю вересня, бо саме в цей день відзначають професійне свято працівників лісового господарства, лісової, деревообробної промисловості.

Після повномасштабного вторгнення “Свято лісу” почали організовувати ближче до Міжнародного дня захисту дітей 1 червня.

Як поділилась менеджерка з адміністрування філії Вигодського лісового господарства Ірина Бабій, зробили це щоб:

“розважити сім’ї наших воїнів, ветеранів, допомогти родинам морально якось забутися про цю війну хоч трішки і приділити більшу увагу дітям, і сім’ям воїнів ЗСУ”.

У святі лісу взяли участь всі філії Карпатського лісового офісу. Вигодську лісове господарство (ред. далі в матеріал лг) підготувало висадку лісових культур. Як додає пані Ірина:

“Дитинка може посадити собі деревце і забрати додому, висадити собі біля будівлі… Наші дерева справді приживаються на різних ділянках, на подвір’ях…”. 

“Галицький” національний природний парк провів уроки екограмотності. Відвідувачі могли побачити велетенські шишки вагою у 1,5 кілограма. Працівники парку приголомшили, розповівши про те, що така шишка, як на фото нижче, може досягати 5 кілограмів ваги.

Трохи менший екземпляр подарували й Інформатору.

Івано-Франківське лг провів презентацію лісових та декоративних культур, а Верховинський лісгосп провів майстер-клас для дітей з виготовлення шпаківні. Діти забирають виготовлені будиночки для птахів додому та можуть почепити на дерево. Також показав картини з дерева, які самі ж і майструють.

Калуський лг приніс варення з лісових ягід та березовий сік, якими могли поласувати всі охочі. Також дітки могли взяти участь у майстер-класах із сіноплетіння та гончарства. Також на заході працювали аніматори та художники з аквагриму.

“Ми знайомимо дітей з професією лісівника і з тим, як доглядають за лісом, що роблять ці люди в лісі, як поводитися… Це теж дуже важливо, тому що зараз буде спекотне літо і важливо правильно поводитися у лісі в пожежонебезпечний період”, – підсумувала Ірина Бабій.

Також менеджерка розповіла про те, що наразі 200 людей мобілізовано з Карпатського лісового офісу, така ж кількість й демобілізованих. Тому філії допомагають своїм працівникам як на фронті, так й після повернення до мирного життя.

Більше кадрів у нашому відеорепортажі з події:

До теми: До Дня захисту дітей в Івано-Франківську відбулось театралізоване дійство: були присутні зебра та Ґрінч

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87