Івано-Франківськ До сайту

“Чули грім – та не знали, де він” – куди влучила блискавка в Івано-Франківську

Сьогодні, 4 червня у місті під час грози було чути гучні звуки. У місцевих телеграм-каналах ширилася інформація, що блискавка влучила у міську Ратушу, а згодом у кінотеатр Люм’єр. Чи справді це так?

З’ясовував Інформатор 

Гучні звуки було чути близько 12:20 коли в Івано-Франківську починалася гроза. Через декілька хвилин в місцевих телеграм каналах з’явилася інформація про влучання блискавки в “Люм’єр”.

Скрін-повідомлення про ймовірне влучання блискавки

Журналісти Інформатора вирушили до театру, а також до Ратуші. Адміністрація театру повідомила, що справді чули гучні звуки, але влучання не було.

Фото  зроблені о 13:20 після спілкування з адміністрацією театру

Люди, які стояли, перечікували грозу біля входу в Ратушу сказали нам, що також чули сильні звуки, але нічого не звичного не бачили.

Фото зроблене о 13:30.

Інформатор звернувся за коментарем до ГУ ДСНС в Івано-Франківській області.

Речниця Держслужби з надзвичайних ситуацій в області Христина Перцович повідомила, що станом на 13:45 до них не поступало жодного повідомлення про влучання блискавки чи загоряння.

Рятувальники нагадують про дотримання правил безпеки під час грози, зокрема рекомендують закрити вікна, двері димарі (за наявності).  Триматися подалі від електропроводки, антен, вікон, дверей і всього іншого, пов’язаного з зовнішнім середовищем. Не стояти біля стіни, поряд з якою росте високе дерево.

Відключити від мережі телевізор та всі електроприлади, не користуватися мобільним телефоном (особливо важливо для сільської місцевості).

Бережіть себе.

Читайте також: У Франківську через посилений вітер на дорогу впали дерева

Христина П’ятнюк 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87